Divan dom Athene Calderone osvojio nas je na prvi pogled
Divan dom Athene Calderone osvojio nas je na prvi pogled

Divan dom Athene Calderone osvojio
nas je na prvi pogled

Poduzetnica Athena Calderone može se pohvaliti vrlo uspješnom spisateljskom karijerom, vođenjem lifestyle portala ‘EyeSwoon’ te Instagram profilom koji prati više od 920.000 pratitelja.

Također, vlasnica je stana kojem korisnici društvenih mreža učestalo tepaju da je “najljepši na Instagramu”. Kako bi se (raz)uvjerili, odlučili smo zaviriti u njezin dom – urbanu vilu u Brooklynu.

@eyeswoon
@eyeswoon

Spoj tradicije i modernog izraza

Nakon kupnje, provedena je potpuna rekonstrukcija objekta, a rezultat je kreiranje životnog prostora koji spaja moderan izraz i tradicionalne elemente.

Za inspiraciju je dizajnerica otputovala ni manje ni više nego u srednji vijek, a cijeli interijer i eksterijer prožimaju sofisticirani elementi popularnog stila. No, kako bi svojoj stalnoj životnoj adresi dala osobni pečat, Athena Calderone u svaki je kvadrat unijela barem jedan unikatni komad i sve stopila u savršenu viziju doma iz snova.

eyeswoon

Perspektiva je u dizajnu interijera vrlo važna i gotovo je nemoguće govoriti o uređenju doma ako isti ne promatrate iz različitih kuteva. Na svom Instagramu uvela nas je u svoj dom kroz prizmu različitih kuteva.

Tamna kuhinja u pariškom stilu upotpunjena je divnim mramorom Calacatta Paonazzo. Površina koja izgleda sjajno na svakoj fotki krasi i grandiozni kuhinjski otok kojeg obasipa mnoštvo prirodnog svjetla s bočnih prozora.

@eyeswoon
@eyeswoon

Na kraju kuhinje prazan hodnik pretvoren je u radni stol, omiljeno mjesto za ispisivanje recepata. To je ujedno i prostorija u kojoj provodi najviše vremena s obzirom na to da piše kuharice i stalno isprobava nove recepte.

Ispijanje kave na kuhinjskim plohama omiljeni je jutarnji ritual, a otok često ukrašava predimenzioniranim buketima cvijeća. Na portalu EyeSwoon između ostalog dijeli i savjete kako izvući maksimum iz svakog interijera te razne druge DIY projekte koje možete pratiti i na njezinim Instagram pričama.

eyeswoon
eyeswoon

Srednji vijek kao inspiracija

Stil uređenja iz srednjeg vijeka bio je glavna inspiracija, a njemu su dodali moderne detalje poput staklenih stijena. U slobodno vrijeme vole obilaziti aukcije i kupovati antikvitete poput coffee table stolića u dnevnom boravku i vintage sofe s potpisom Maria Bellinija koja je upotpunila tradicionalni look i zaokružila dnevni boravak. Kamin od crnog mramora kao i okna prozora u crnoj boji unose dozu elegancije, mistike i glamura.

Neutralni kolorit zidova poslužio je kao sjajna kulisa u kojoj su do izražaja došli elementi i dekorativni predmeti izrađeni od drva i kamena.

@eyeswoon
eyeswoon

Detalji vrijedni pažnje

Spavaća soba prati liniju pročišćenog dizajna te je pretvorena u pravu oazu mira. Svaki kutak priča svoju priču. Pokraj kreveta uz prozor baršunasta fotelja pronašla svoje mjesto te postala idealan kutak za čitanje. Glavna kupaona u domu izgleda baš poput one iz časopis, a popločena je upečatljivim kamenom u nijansi nježne ružičaste boje. Jesmo li spomenuli da ima i kamin?

eyeswoon

Kako to obično biva, iz kupaone se ulazi u walk in ormar. San svake žene i nedostižan ideal za mnoge gradske stanove – zbog nedostatka kvadrata. Vrijedi spomenuti da se artistički detalji provlače kroz cijelu kuću i svaki je centimetar prostora maksimalno iskorišten. Na svakom koraku nalaze se umjetnine i biste koje dodaju završni ‘muzejski’ touch. 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori