Athena Calderone: upoznajte svestranu kreativku koja niže uspjehe u svemu što radi

Athena Calderone: upoznajte svestranu kreativku koja niže uspjehe u svemu što radi

Athena Calderone je dizajnerica interijera, autorica knjiga, kreativna direktorica i zaljubljenica u kuhanje i stiliziranje hrane. U svakom od svojih brojnih interesa postigla je zavidan uspjeh, a poznata je po profinjenom stilu u baš svemu što radi. Na svojoj digitalnoj platformi EyeSwoon Athena redovito objavljuje vlastiti kulinarski i dizajnerski sadržaj, a za svoje je knjige dobila i brojne nagrade. Živi u New Yorku sa suprugom, sinom i psićem, a na Instagramu ju prati preko 850.000 pratitelja. Vrijeme je da malo bolje upoznamo svestranu Athenu Calderone i dopustimo joj da nas inspirira.

Athena Calderone

Svojoj estetikom i impresivnim stilom već nas je na prvu osvojila. Slojevite teksture i uzorci, skupljeni vintage komadi i izrazito kontrastni elementi obilježja su Atheninog viđenja ljepote. Kroz kreativne pothvate potiče je ljubav prema iznimnim vizualima, a sve je svoje strasti sabrala na jednom mjestu i tako omogućila širokoj publici da zaviri u njen svijet.

Lifestyle blog EyeSwoon

Lifestyle blog i platforma za kreativno izražavanje EyeSwoon kreiran je još 2011. godine. Na jednom su mjestu okupljeni dizajn, dekor, recepti, living i još mnogo primamljivih sadržaja. Na EyeSwoon-u ćete pronaći Athenine diy ideje, savjete kako urediti pojedine prostorije u domu, koje boje, materijale i predmete koristiti i kombinira, pa čak i poslušati podcast.

Kako sama kaže, “EyeSwoon je mjesto vizualnog izražavanja koje pretvara svakodnevni život u praznik za oči. Sve što je potrebno su jednostavne ideje i promišljena izvedba.”

Vjerujem da bi dom trebao biti intiman portret onoga tko smo i u što vjerujemo. Želim kreirati domove, i za sebe i za druge, u kojima kada ušetate u prostor osjetite toplinu, iako možda ni ne znate zašto.”

Knjige Live Beautiful i Cook Beautiful

Athena je vrlo ugledna i cijenjena dizajnerica interijera. U svojoj prvoj knjizi Live Beautiful, posvećenoj dizajnu, sastala se s nekim od najvećih međunarodnih imena u svijetu dizajna interijera i dekoratera, te zavirila u njihove savršene domove. U knjizi Live Beautiful, koja je svojevrsni vodič za stvaranje prekrasnog, a promišljenog doma, Athena istražuje inspiracije za uređenje i nudi kreativna, funkcionalna rješenja.

U drugoj knjizi, Cook Beautiful, Athena spaja dizajn i hranu, odnosno kuhanje i posluživanje hrane. Estetika, kao jednako važan element u svemu čega se primi, i u kuhinji ima ključnu ulogu. Uz 100 recepata u knjizi se nalaze i brojni savjeti, kako o pripremi, tako i o posluživanju i stiliziranju hrane. Vjeruje da je hrana boljeg okusa kada je vizualno primamljiva i pripremljena s ljubavlju. Za Cook Beautiful je osvojila prestižnu nagradu James Beard Award za fotografiju za koju je zaslužan Johnny Miller.

Učitati još
Zatvori