Pronašli smo najčarobnije adventske vjenčiće koje možete naručiti u domaćim cvjećarnicama
Pronašli smo najčarobnije adventske vjenčiće koje možete naručiti u domaćim cvjećarnicama

Pronašli smo najčarobnije adventske vjenčiće koje možete naručiti u domaćim cvjećarnicama

Sljedeće nedjelje počinje prva adventska nedjelja, pa tom prigodom palimo i prvu svijeću na adventskom vjenčiću. Nesumnjivo, Advent je najljepše doba u godini kojem se gotovo svi radujemo. Doba je to mira, zajedništva, ljubavi, topline i druženja. Osim toga, svakako je to i doba kada svoje domove volim ukrasiti blagdanskim detaljima i ukrasima, a adventski vjenčići svakako su nam prvi na listi.

prva adventska nedjelja

Lijepa simbolika adventskog vjenčića

Dom je mjesto na kojem ćemo u nadolazećim danima ugostiti obitelj, prijatelje i voljene pa želimo da on odiše blagdanskim duhom. Moramo priznati da nema ničeg boljeg od najdražih božićnih pjesama i mirisa bora koji se stapa s mirisom domaćih kolača. Osim blagdanskih vjenčića za vrata, prije nego što okitimo bor, svakako je važno da stol tradicionalno ukrasimo i adventskim vjenčićem.

Iako danas možemo naići na razne varijacije, tradicionalno, vjenčići su kružnog oblika jer krug simbolizira vječnost. On se nekada najčešće radio od zimzelenih grana koje su simbol nade jer označavaju trajnost i vječni život, dok svijeće predstavljaju svjetlo koje Bog daruje na Božić svim ljudima. Svaka adventska svijeća također ima simboliku. Paljenje prve svijeće simbolizira nadu i vjeru, paljenje druge mir, treće ljubav, a paljenje posljednje svijeće simbol je radosti.

božićni stol
božićni dekor

Inspirirajte se

Ovoga smo se puta potrudili pronaći cvjećarnice u kojima možete kupiti predivne vjenčiće. Ipak, želite li se sami okušati u kreiranju vlastitog adventskog vijenca, onda će vam oni poslužiti kao savršena inspiracija. Prošećite šumom, uzmite nekoliko borovih grančica, pokoju božikovinu i vjenčić je spreman.

Vjenčiće smo podijelili u dvije kategorije – one koje možete naručiti i one koji vam mogu poslužiti kao inspiracija.

izrada vijenca
izrada adventskog vijenca
Pronašli smo najčarobnije adventske vjenčiće koji će upotpuniti blagdanski stol

Najljepši adventski vjenčići naših kreativaca

Ovi adventski vijenci s hrvatskim potpisom jednostavno su predivni. Možete ih naručiti odmah i u njima uživati cijelog Adventa.

Đardin

Miss Guidashian

OPG Novosel

Mayolis Home decor

Lela Design

Tvoje

Pollak Flowers

Atelier sreće

Okušajte se u izradi vlastitog adventskog vjenčića

Čarolija blagdana definitivno se krije i u blagdanskim dekoracijama. Prepustite se mašti i kreativnosti i ove godine adventski vjenčić izradite sami. Za to će vam trebati malo strpljenja, volje. Sve upute možete pronaći ovdje, a u nastavku donosimo nekoliko vjenčića za inspiraciju.

Foto: Instagram, @foto.priche, Unsplash, Pexels

Učitati još
Zatvori