Pet idealnih biljaka za svaku kupaonicu

Pet idealnih biljaka za svaku kupaonicu

kupaonica-

Kupaonice su često vrlo izazovne za uređenje, jer su praktičnost i funkcionalnost primarne stavke o kojima moramo brinuti, a da se ipak ne odričemo estetike. Kako bi naše kupaonice postale prave oaze za opuštanje bitno je pažnju obratiti na detalje. Kvalitetni ručnici, mirisne svijeće, dobro organizirane police i kozmetički ormarići za naše beauty preparate ključni su za funkcionalnost. No ono što će vašoj kupaonici dati poseban šarm su pažljivo odabrane boje, pločice, zavjese i biljke. Biljke u kupaonici savršene su za trenutno podizanje raspoloženja, a odabirom onih pravih, vaš će prostor dobiti skroz novu dimenziju.

Korisne i praktične

Biljke su korisne u svakoj prostoriji u našem domu. Osim što pozitivno utječu na naše raspoloženje, čiste zrak, a neke čak i pomažu kod štetnog zračenja. No u vašu kupaonicu ipak ne možete staviti baš svaku biljku. Ovih pet dobro podnosi visoku vlagu i manjak svijetla pa su zato uvijek dobar odabir.

Spider plant

Ova biljka iznimno je laka za održavanje i mogu ju uzgajati potpuni početnici. Može rasti u prostorijama u kojima nema puno prirodnog svijetla pa je tako idealna za neke udaljene kutke vaše kupaonice. Ova biljka ima iznimnu sposobnost pročišćavanja zraka pa ju je zato dobro imati i u drugim dijelovima stana. Tlo uvijek održavajte vlažnim, a odgovara im temperatura od 13 do 27 stupnjeva Celzijevih.

Paprat

Paprat mnogim biljkoljupci zadaje muke jer se smatra biljkom koja je teška za uzgoj. Voli visoki postotak vlage u zraku, zahtijeva konstantno prskanje, a prejako svijetlo može joj samo naštetiti. Ovo je jedna od onih biljaka koje su idealne za kupaonice, a detalje o brizi za nju možete pročitati ovdje.

Zlatni puzavac

Također jedna od omiljenih biljaka svim početnicima jer nije zahtjevna. Iako joj odgovaraju svijetla mjesta, bez problema će rasti i u tamnijim uvjetima. Zalijevajte ju između tjedan do dva tjedna, kada primijetite da se tlo potpuno osušilo. Zbog svojih padajućih listova idealna je za kupaonske ormariće.

Sanseverija

Sanseverija ili svekrvin jezik kraljica je interijera. Dobro će funkcionirati gdje god da ju smjestite, pa zašto ne biste i u kupaonicu. Zalijevajte ju svaka dva tjedna tek kada je tlo potpuno suho, a bez problema ju stavite u kupaonice gdje uopće nema prirodnog svijetla.

Zračne biljke

Ove biljke poznate su i kao najizdržljivije biljke koje možete imati kod kuće. Ne treba im sunčeva svjetlost, ne treba im zemlja, a svaka dva tjedna ih poprskajte vodom i to će biti dovoljno za njihov rast i razvoj. Na policama, visećim teglicama, ormarićima ove biljke estetski su bombon.

Foto: Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori