Radite od doma? Evo kako najbolje organizirati prostor

kućni-ured-pexels-2

Kada nas je na proljeće ove godine zadesio lockdown svi smo morali početi mijenjati životne navike, a jedna od njih je svakako bila i rad od doma – onima kojima je to naravno bilo moguće. Obično kada se posvećujemo uređenju vlastitog doma mislimo prvo na udobnost, praktičnost i cijeli prostor podređujemo za funkcioniranju naših obitelji i zajedničkim druženjima. No 2020. nam je uvela i novost kućnih ureda, a čini se kako će se slična praksa nastaviti i u godini koja je pred nama. Uz ovih nekoliko savjeta za organizaciju kućnog ureda rad od doma postat će zanimljiviji.

Kućni uredi i u 2021.

Prvenstveno se većina nas bori s manjkom prostora pa je dobra organizacija nužna kako bi postigli najbolji balans između poslovnog i privatnog. Važno je na neki način odvojiti radni prostor od prostora u kojem živimo. Ako to nije moguće onda barem ne koristiti kaučeve, fotelje i sofe (na kojima najčešće odmaramo) za rad. Iznimno je važno (pogotovo u pandemijska vremena) redovito provjetravati prostor u kojem boravimo, jer osim što svjež zrak bolje utječe na naše zdravlje, kisik će nam pomoći i u zadržavanju koncentracije. Biljke su također dobar pročišćavač zraka, a nerijetko dobro služe iza odmaranje očiju kada vam je već malo dosta ekrana. Osim dobre organizacije, stolnih planera i držanja rasporeda kojih se morate pridržavati vi, bitni su i neki drugi detalji s kojima ćemo vam pomoći mi.

kućni-ured-unsplash-1

Moderno

Moderni kućni ured pretpostavlja mnogo prozračnosti i svijetla, jednostavne dizajnerske komade namještaja, čiste linije i art detalje. Važno je da je cijeli prostor funkcionalan, čist s naravno dobrim stolom i stolcem.

Rustikalno

Ako vam za posao treba inspiracija i morate biti kreativni, posložite svoj kutak tako da iz njega svakodnevno možete crpiti nove ideje. Rustikalan namještaj i prirodni materijali u kombinaciji s modernim elementima svakodnevno će vas poticati da izlazite iz zone komfora.

Eklektično

Za sve kreativce, ljubitelje svega i svačega koji se sami sa sobom ne mogu opredijeliti za stil. Bez pravila kombinirajte različite stilove, igrajte se mijenjajte – mašti na volju.

Industrijski

Unesite industrijski stil u svoj kućni ured jednostavnim detaljima. Masivni stolovi i metalne konstrukcije, žarulje umjesto rasvjetnih detalja i minimalistički art.

Minimalistički

Za sve one kojima je organizacija broj 1. Jednostavan minimalistički dizajn namještaja, svijetle i čiste boje, organizacija samo onih predmeta koji su vam nužni za posao.

Foto: modsy.com, Unsplash, Pexels

0