Ovaj tjedan volimo… Svjetiljke IKEA

Rasvjetna tijela često su zanemarena u prostoru, ili se barem o njima razmišlja tek na samom kraju, kada je dizajn prostorije već osmišljen. No njihova je uloga, osim one očite funkcionalne da osvjetljavaju prostor, također i dekorativna. Na tržištu je dolaskom IKEE na naše prostore postalo dostupno mnoštvo različitih ideja po povoljnijim cijenama koje zadovoljavaju svačiji ukus. I što je najbolje, dolaskom novih sezonskih kolekcija, ponuda se širi sve više.

ikea_lampe_3

Za proljeće 2015. godine pripremili su nekoliko novih dizajna već postojećih modela koje bismo rado vidjeli i u svojim prostorima jer se odlično prilagođavaju formalnim potrebama kao što su uredske površine, a lako ih možemo zamisliti i u spavaćim ili dnevnim sobama. Ono što je često ključan moment u mnogim kuhinjama je rasvjeta iznad stola u blagovaonici, a svi noviteti odlično će odgovarati upravo u toj situaciji.

IKEA svjetiljke

Sjenila Ämvik u šarenim i živim bojama, narančastoj, zelenoj te kombinaciji narančaste i pink, uklopit će se u eklektične prostore kao i one kojima treba razbiti monotoniju. Jednako tako odlično će izgledati u dječjim sobama gdje malo živosti nikad ne nedostaje.

Överud i Nymö modeli napravljeni su kombinacijom perforacija na bijeloj metalnoj površini koje propuštaju svjetlo i daju zabavnu igru svjetlosti na zidovima, a smjestite ih u bijele prostore kojima će takva rasvjeta pružiti dodatnu toplinu. Sjenilo Krusning izgleda poput zgužvanog komada papira, a kao takva nježna lampa savršeno će se uklopiti u potreban mir spavaćih soba.

ikea_lampe_6

Uz svako sjenilo mogli bi ste razmisliti o LED žaruljama kojih je sve više u ponudi svih trgovina, ne samo trgovinama brenda IKEA. One na dugoročnoj bazi znatno olakšavaju i vaš novčanik jer jedna žarulja može trajati i do 20 godina uz 50-90% nižu potrošnju, a istovremeno su ekološki prihvatljivije.

Proljetna kolekcija brenda IKEA kreće u prodaju diljem svijeta od veljače 2015. godine.

ikea_lampe_5

ikea_lampe_2

ikea_lampe_4

Foto: IKEA

0