November to remember: Unesite hygge atmosferu u svoju spavaću sobu

Uređenje doma u skandinavskom stilu posljednjih je nekoliko godina veliki hit, a sinonim za udobnost i jednostavnost je hygge filozofija. S obzirom na to da ćemo ovu zimu provoditi više unutra nego vani, iznimno nam je važno da si domove uredimo tako da nam prvenstveno bude udobno. Hygge je nemoguće prevesti na bilo koji drugi jezik, ali svakako ga možemo poistovjetiti s jednostavnošću, toplinom, ugađanjem sebi i pronalaženjem mira sa samim sobom. Ova filozofija provlači se kroz sve aspekte našeg života, a jedan od njih je i u uređenju interijera. Osim dnevne sobe iznimno je važno kako urediti spavaću jer ipak ondje provedemo velik dio dana. Ove zime u svoju spavaću sobu unesite dašak te skandinavske atmosfere i jednostavnim detaljima od nje napravite pravu malu cozy oazu. November to remember ovdje je s razlogom: Ugodite sebi.

Udobnost prije svega

Iznimno je važna kvaliteta kreveta na kojem spavamo, a odabirom pravog dugoročno ćemo riješiti taj problem. Drveni kreveti savršeno će pristajati u vašu spavaću sobu ako ju želite urediti u skandinavskom stilu. Kombinacija velikih vunenih dekica, mekanih jastučnica, kvalitetne posteljine i prirodnih materijala vaš će krevet pretvoriti u pravu noćnu hygge oazu. Osim drvenih, sinonim za udobnost su i tapecirani kreveti. Ugodu i jednostavnost postići ćete i nježnim pastelnim bojama koje blago djeluju na naš mozak. Osim samog okvira kreveta važna je udobnost i vaše zdravlje, a za zdrav san zaslužan je dobar madrac, ali i kvalitetan jastuk.

hygge-9
hygge-20

Mekani jastučići i dekice

Hygge filozofija među ostalim predstavlja i onaj osjećaj sigurnosti, da smo na pravom mjestu s pravim ljudima, sa samim sobom. Zima je kako zbog hladnoće tako i zbog blagdana sinonim za bliskost, toplinu i zajednička ušuškavanja. Vuna kao prirodan materijal savršena je za grijanje u dugim zimskim noćima, a mekane i udobne jastučnice odlična su podloga za dug i kvalitetan san i odmor nakon stresnog radnog dana. Mekani tepih također će pridonijeti hygge atmosferi, i za njega vrijedi jednako pravilo što mekši i što jednostavnijeg dizajna.

hygge-27
hygge-14

Rasvjeta i mirisne svijeće

Osim prirodnog svijetla, hygge atmosferi u spavaćoj sobi pridonijet će rasvjeta, ali i mirisne svijeće. Prigušena svijetla za opuštanje, male noćne lampe i lampice unijet će taj romantični, pomalo bajkoviti štih. Mirisne svijeće s druge strane sinonim su za opuštanje pogotovo kada u zimskim vremenima izaberete one koje podsjećaju na Božić, božićne kolačiće, cimet, vaniliju i borove. Šalica toplog napitka, omiljena knjiga, opuštajuća glazba i mirisne svijeće – zvuči kao idealan scenarij za večernje opuštanje.

hygge-16
hygge-21
hygge-25
hygge-26

Riješite se nereda

Spavaća soba mora biti lišena nepotrebnog nereda kako bi dobili prirodan osjećaj i tako svoje vrijeme za opuštanje učinili još kvalitetnijim. Ormari, kutije za odlaganje i noćni ormarići idealni su za odlaganje viška stvari, u njih pospremite sve što vam odmah ne treba, a vani ostavite samo ono što će pridonijeti vašoj atmosferi opuštanja. Birajte prirodne materijale, u nježnoj svijetloj boji drveta, a odlično će izgledati i kombinacija ratana s minimalističkim dizajnerskim primjercima.

hygge-23
hygge-22

Foto: Pexels, Instagram

0