November to remember: Kako čišćenjem ormara možete uljepšati studeni sebi i drugima?

Nakon proljeća koje nismo očekivali i ljeta koje je bilo sve samo ne tipično, odjednom smo se našli u studenom. Mjesec studeni jedno je od onih neobičnih prijelaznih razdoblja koje nas je ove godine okružilo sivilom na jednoj sasvim novoj razini. Ipak, možda sve ne mora biti tako sivo. Upravo je to bila početna misao i motivacija iza našeg specijala ‘November to remember’. Umjesto da se prepustimo negativnim vijestima i osjećajima, odlučili smo nakratko zastati, promijeniti ploču i mjesec studeni učiniti mjesecom za pamćenje! Svakog dana na Journalu možete pročitani novi zabavni, ali i korisni način na koji zajedno s nama možete popuniti svoju svakodnevicu u studenom, koja nas je sada u većoj mjeri ponovno prikovala uz vlastite domove.

Nakon transformacije koje će nam dati osjećaj novog početka, prvih planova za doček nove godine u krugu najboljih prijatelja i prve doze blagdanske čarolije koje smo unijeli u svoje domove malo ranijim kićenjem bora, danas vam donosimo još jednu jednostavnu i zabavnu ideju kako ispuniti slobodan dan ili duge večeri kod kuće. Savršeni je trenutak za veliko čišćenje i organizaciju ormara!

Vrijeme je za čišćenje i organizaciju ormara

Nakon nekoliko mjeseci ili, za neke, nekoliko godina odgađanja, ostali smo bez izgovora, s pregršt slobodnog vremena koje provodimo kod kuće i jednim velikim zadatkom – čišćenjem i organizacijom ormara. Iako vam pospremanje ormara na prvu neće zazvučati kao aktivnost koja će studeni učiniti nezaboravnim, cijeli proces zapravo može biti jako jednostavan i zabavan, a rezultat će vam zasigurno izmamiti osmijeh na lice.

Odakle krenuti? Prije nego otvorimo vrata svojih ormara, vrijeme je da stvorimo savršenu atmosferu. Pripremite omiljeno piće, upalite mirisnu svijeću i sve dodajte omiljenu glazbenu podlogu. Čišćenje i organizacija ormara već su bolje nego ste očekivali. A sada je vrijeme za zaronimo u kaos koji je krije na policama i u tri jednostavna koraka kreiramo svoju garderobu iz snova!

November to remember organizacija ormara

Korak broj 1 – izvadite sve iz ormara

Prvi korak uvijek je isti – izvadite sve iz ormara. Iako ćete na prvu imati osjećaj da ste stvorili veći kaos od onog koji je bio u ormaru, uskoro će sve postati puno bolje. Nakon što ste sve izvadili iz ormara, sada je idealni trenutak da temeljito očistite ormar. Uz malu pomoć usisavača i krpe, ovaj će zadatak biti brz i bezbolan. Nakon čišćenja, vrijeme je za organizaciju.

Odvojite sezonske komade, komade koje ne nosite te sve komade koji su iznošeni ili preoštećeni za nošenje. Komade koji trenutno nisu u sezoni spremite u prazni kofer koji ne koristite ili odgovarajuće kutije za pohranu stvari, a stvari koje želite nosite ove sezone vratite u ormar.

Korak broj 2 – vrijeme je za malo organizacije

Najvažniju stvar već ste odradili – odabrali ste sve odjevne komade i modne dodatke koje volite i želite nositi ove sezone. Sada je vrijeme da ih vratite u ormar. Prije nego krenete, nakratko zastanite i razmislite kako želite organizirati svoju garderobu da izgleda uredno i lijepo, ali da je istovremeno praktična i jednostavna kada je o svakodnevnom biranju kombinacija riječ. Stvari koje ne nosite često stavite na najviše police, odjevne komade organizirajte po kategorijama, dužini rukava i/ili bojama, modne dodatke pospremite u manje kutije, samo su neki od jednostavnih trikova koji vam mogu pomoći.

November to remember organizacija ormara

Korak broj 3 – nakon što ste studeni uljepšali sebi, uljepšajte ga i drugima

Nakon nekoliko sati pospremanja, čišćenja i organiziranja, stvorili ste svoju garderobu iz snova koja će vam bez sumnje uljepšati ne samo mjesec studeni, već cijelu zimsku sezonu! Sada je vrijeme da mjesec studeni uljepšate drugima. Ako ste svoj ormar pospremali zajedno s nama, u vašoj će se sobi u ovom trenutku nalaziti dvije hrpe stvari. Prva su odjevni komadi koji su iznošeni ili preoštećeni za nošenje. Njih pospremite u vrećicu i, kad uhvatite vremena, odnesite na mjesta koja se bave recikliranjem odjeće.

Posljednja hrpa stvari ona je koja može drugima uljepšati dan. U njoj se nalaze sve one stvari koje su očuvane i spremne za nošenje, ali vama više ne odgovaraju. S obzirom na to da ih zbog koronavirusa trenutno ne možete donirati, uvijek ih možete pokloniti onima u vašoj blizini kojima su potrebne ili, osobito ako se radi o skupim odjevnim komada i modnim dodacima, prodati preko eBaya, Vestiaire Collectivea ili Depopa i novce donirati udrugama kojima biste inače donirali odjeću.

Foto: Instagram, Pexels

0