Journal na radaru: Handmade svijeće Bijeli Glog isti tren će vas lansirati u Dalmaciju

Bijeli-Glog-1

Ovaj mjesec u našoj rubrici Journal na radaru predstavit ćemo vam brend kreativne studentice koja izrađuje eco friendly mirisne svijeće Bijeli Glog. Mirisne svijeće neizostavan su dio svakog interijera jer osim što ubijaju neugodne mirise i dim, volimo njihovu svjetlost koja unosi toplinu u naše okruženje. Mnogo je različitih brendova koji proizvode svijeće, ali kada znamo da dolaze od mladih hrvatskih kreativaca, posebno im se veselimo. Ove ručno rađene svijeće sa sastojcima iz jednog malog dalmatinskog vrta lansirat će vas odmah u neke toplije krajeve. Održivost, briga o okolišu, minimalizam i slow living definiraju ovaj brend. Bilo da odlučite izabrati svijeću za sebe ili nekome za poklon, nećete morati tražiti dalje od ovog Instagram profila.

  • Tko stoji iza brenda Bijeli Glog?

Iza malog eco friendly brenda Bijeli Glog nalazi se Dominique Vrkljan, studentica pete godine na Sveučilištu u Zadru, na Odjelu za turizam i komunikacijske znanosti. Rođena sam u Istri međutim većinu života sam u Zadru. Uz faks vrijeme uglavnom provodim u svojoj maloj radioni gdje izrađujem prirodne svijeće te razne druge kreacije poput self-care predložaka. U svom radu pa i privatno jako volim održivost, prirodu, minimalizam i slow living.

Bijeli-Glog-3
  • Kako je sve počelo i od kud inspiracija?

Svijeće sam počela izrađivati prije par godina isključivo za sebe kao dio nekog svog self-care rituala, polako sam počela sve više učiti o samom postupku i sastojcima, o bilju, uljima i mirisima. Zatim je krenula izrada svijeća za obitelj i prijatelje u obliku poklona odnosno malih znakova pažnje, da bi naposljetku danas oko sebe imala divnu malu zajednicu ljudi koji vole održive, prirodne i ručno rađene proizvode. Inspiracija za svijeće zapravo dolazi iz obiteljskog mediteranskog vrta u kojem uzgajamo lavandu, smilje, ružmarin te ostalo tipično bilje za Dalmaciju. No inspiracija ujedno dolazi i iz ljubavi prema prirodi, održivom i osviještenom načinu života koji podrazumijeva korištenje prirodnih proizvoda, recikliranje, minimalizam te pametno trošenje onoga što nam priroda daje i vraćanje prirodi nazad.

Bijeli-Glog-4
  • Kakve svijeće imate u ponudi, kako ih izrađujete i gdje?

U kolekciji trenutno imamo pet svijeća od čega su dvije mirisne, dvije punjene mediteranskim biljem i jedna klasična bezmirisna svijeća koja nosi naziv Pure. Pure je svijeća koju sam posvetila svim minimalistima i ljubiteljima jednostavnog dizajna i estetike. Namijenjena je upravo onima koji vole osjećaj topline doma, ali nisu ljubitelji mirisnih ili ukrašenih svijeća već više naginju ugodnoj skandinavskoj atmosferi i minimalističkom dizajnu. Lavender i Rosemary dvije su mirisne svijeće iz kolekcije koje su izrađene od eteričnih ulja lavande i ružmarina, dok su Immortelle i Chamomile svijeće punjene suhim cvijećem smilja i kamilice. Sve svoje svijeće izrađujem ručno u svojoj maloj radioni, za izradu koristim isključivo sojin vosak koji je poznat kao sigurnija i zdravija alternativa te je biorazgradiv. Uz soju koristim isključivo prirodno uzgojeno bilje i cvijeće, te eterična ulja.

Bijeli-Glog-2
  • Očekujemo li neke novosti i suradnje, te nove mirise ove jeseni i zime?

Za zimu pripremam novu mirisnu svijeću koja me posebno veseli jer se radi o limitiranoj kolekciji za nadolazeće Božićne blagdane. Svijeća nosi ime Holiday Season, izrađena je od sojinog voska i eteričnog ulja cimeta te će biti dostupna već sredinom studenog. Veselim se i posebnom Božićnom pakiranju svih svijeća u kolekciji kako bi im udahnula onaj pravi Božićni ugođaj. Za kraj u prosincu u suradnji s Planina Studio spremamo limitiranu kolekciju svijeća-šalica. Ovo je nastavak naše prve takve suradnje no ovaj put smo Martina i ja fokusirane na blagdanski ugođaj. Šalice su ručno rađene od keramike, a izradu potpisuje Planina Studio. Svaka izrađena svijeća-šalica je jedinstvena, a nakon što potrošite samu svijeću ostaje vam šalica iz koje možete ispijati svoj najdraži zimski napitak.

Bijeli-Glog-5
Bijeli-Glog-6
Bijeli-Glog-7
Bijeli-Glog-9

Foto: Patricia Baradić, Nataša Rajčević , Lara Žilić

0