Ljetno dvorište Finjaka vraća nas na staro zagrebačko kupalište

Ljeto je stiglo u Zagreb! Sunčani i vrući dani užarili su gradski asfalt i kretanje po gradu pretvorili u potragu za hladovinom. Ipak, u samom centru Zagreba sada možete pronaći pravu malu oazu koja donosi ugodnu atmosferu i toliko željeno osvježenje. Iako daleko od obale Save koja je nekad bila omiljeno ljetno okupljalište, caffe bar Finjak u svojem nas ljetnom dvorištu vodi na nostalgično putovanje kroz vrijeme i vraća u zlatno doba kupališta Babinjak.

LJETNO DVORIŠTE CAFFE BARA FINJAK

Daleko od Save, ali blizu Vas, nezaboravno ljeto u srcu Zagreba. Da se malo FULIRATE, tako fino ZBIGECANI, i dođete KLAFRATI i ŠTRAPACIRATI se… Babinjak fjaka kod…Finjak-a, kratka je i slatka najava kojom je poznati zagrebački caffe bar otvorio vrata svojeg ljetnog dvorišta.

U suradnji s kreativnim timom Eventastic studia, caffe bar Finjak svoje je dvorište ukrasio šarmantnom kulisom inspiriranom starim kupalištem Babinjakom.

KULTNO ZAGREBAŠKO KUPALIŠTE NA SAVI

Sve je pocrnjelo, i žensko i muško od sunca: lijepe dame ko Aide, gospoda ko beduini, a djeca ko da su crnačka, pisalo se u ilustriranom tjedniku Svijet prije gotovo 90 godina o novootvorenom kupalištu na Savi. Posebno ograđen dio koji se nazivao Babinjak bio je namijenjen ženama, a mlade dame na sunčanju čuvao je šarmantan gospodin Francek Gospodarić zvan i Savski Tarzan kojem su dame ostavljale poruke i poljupce po osmatračnici. Pojavio se i na naslovnici časopisa Svijet iz 29.7.1933. godine koja je širem građanstvu predstavila Kupališni život na Savi.

Građani su bili ponosni na ljepotu kupališta koje se moglo mjeriti s onima svjetskih destinacija. Cijena kabine bila je 4 dinara, a ormarića 2 dinara za dva sata korištenja. Sunčalo se na nasipu gdje su stajale daske i ležaljke.

BABINJAK U FINJAKU

Caffe bar Finjak ovog nas ljeta vraća u to zlatno doba kupališta Babinjak kada je ono bio omiljena oaza Zagrepčanki i Zagrepčana u kojoj su tražili osvježenje za vrijeme ljetnih vrućina. Uz omiljeno društvu, opuštenu atmosferu i najbolja osvježavajuća pića  gradu, dvorište Finjaka ovog se ljeta pretvorilo upravo u takvo savršeno mjesto za fjaku u kojem ćete poželjeti provesti svaki slobodan sat. Među osvježavajućim poslasticama koje ne smijete propusiti nalaze se limunada s đumbirom i najnoviji hrvatski Aura gin s ugljenom.

Ostavite gradsku vrevu i brige iza sebe, jer Finjakova ljetna retro oaza stvorena je za kartanje, pričanje, odmaranje i uživanje! Svoje doživljaje iz jednog od najposebnijih zagrebačkih dvorišta ovog ljeta koje se krije na adresi Vlaška 78, baš poput njihove drage gošće Ljupke Tanevske, podijelite s hashtagom #ljetoufinjaku.

 

1