Zagreb je dobio taqueriju! Otvorena je na mjestu nekoć omiljenog kafića Finjak
Zagreb je dobio taqueriju! Otvorena je na mjestu nekoć omiljenog kafića Finjak

Zagreb je dobio taqueriju! Otvorena je na
mjestu nekoć omiljenog kafića Finjak

Jedan od najomiljenijih zagrebačkih kafića, Finjak u Vlaškoj ulici slovio je za posebno mjesto koje je interijerom, atmosferom i ponudom oduševljavalo posjetitelje. Kafić koji se svojom posebnošću i šarmantnim ugođajem isticao na zagrebačkoj gastronomskoj sceni.

A kako se baš ta scena sve brže mijenja, tako je vijest kako je Finjak trajno zatvoren rastužila one kojima je to bilo najdraže mjesto za popodnevnu kavu. Vlasnik je prostor iznajmio za nešto potpuno drugačije. Umjesto Finjaka, na istoj adresi otvorilo se nešto što dosad nismo vidjeli u Zagrebu Cato bar & taqueria.

Drugačije mjesto na zagrebačkoj gastro sceni

Kada je sredinom srpnja pristigla vijest o zatvaranju Finjaka i otvaranju taquerije, kontaktirali smo vlasnicu Dolores Kunštek koja nam je otkrila kako ćemo ondje moći isprobati domaće kukuruzne tortilje, tacose, ali i koktele i prirodna vina.

Tacosi kod nas potiču kreativnost, bitna je dobra tortilja, ukusan protein i salsa koja će sve to podići, a mogućnosti su nebrojene. Pravit ćemo domaće tortilje, prvo s dehidriranom masom harinom, a kada nam stigne sve potrebno proizvodit ćemo vlastitu masu u taqueriji. Uskoro nam stiže stroj za preradu kukuruza, otkriva nam.

cato taqueria
cato taqueria (1)

Tacosi koji potiču kreativnost

Vlasnica Cato bara & taquerie po struci je pravnica, no ljubav prema gastronomiji odvela ju je do osnivanja ovog jedinstvenog lokala. Završila je Kul In kulinarsku školu u Sisku, a nakon toga stažirala u poznatom zagrebačkom restoranu Noel, koji ima Michelinovu zvjezdicu, pod mentorstvom Brune Vokala.

Osim toga, svoje gastronomsko znanje usavršavala je i radeći pet godina na projektu Taste Atlas Matije Babića. Ideja za taqueriu razvijala se dugo godina. Kako kaže Dolores, nastala je u suradnji s njezinom prijateljicom Antonelom koja nije direktno uključena u rad, ali je velika podrška iz pozadine.

Tradicija koja se nastavlja

S obzirom na to da je Finjak bilo mjesto gdje su Zagrepčani voljeli ispijati popodnevne kave, Cato bar & taqueria nastavit će njegovati tu tradiciju. Gosti će do popodnevnih sati i dalje moći družiti uz kavu, a poslijepodne se lokal pretvara u pravu taqueriu. Ako se već pitate što će biti za Advent kada je Finjak tradicionalno božićni ugođaj prenio i unutar svog kafića, ne brinite se. Kako kaže Dolores – Advent ostaje.

Dodatne informacije

Adresa: Vlaška ulica 78, Zagreb

E-mail: catotaqueria@gmail.com

Radno vrijeme: uto-sub od 9 do 00 sati

Instagram: @cato_taqueria

Foto: Cato bar & taqueria, Instagram (@cato_taqueria), Pexels

Učitati još
Zatvori