Križanac malamuta i polarnog vuka koji svojim šarmom ‘slama srca’

Križanac malamuta i polarnog vuka koji svojim
šarmom ‘slama srca’

Egzotičan pas koji osvaja srca i plijeni pozornost na Instagramu nije samo običan pas. Loki je petfluencer s gotovo 2 milijuna pratitelja, a ono što ga čini posebnim je njegova pozadina. Postoje dvije slične pasmine koje se često mijenjaju a to su aljaški malamut i sibirski haski, no obje izgledom podsjećaju na vuka. Naime, ovaj križanac aljaškog malamuta i polarnog vuka prava je maza. No, Loki obožava otkrivati nova mjesta i upuštati se u adrenalinske ekshibicije i avanture sa svojim vlasnikom Kellyjem. Njihova obitelj međutim, ubrzo se proširila. Ova bajkovita priča, baš poput one filmske s razlogom privlači pažnju na društvenim mrežama, a kako je sve krenulo doznajte u nastavku.

Kako je Loki pronašao svoj dom

Tijekom snježne mećave jednog zimskog dana, 2012. godine, četveromjesečno štene Loki je pronašao svoj topli dom i spasio se od strašne sudbine snježnih, ledenih vrhova. Kelly, njegov vlasnik, pronašao ga je kako luta i bez previše razmišljanja, odveo ga ravno kući. S obzirom na to da je odrastao u obitelji koja svoju strast prema velikim psima nikada nije skrivala, briga o još jednom krznenom četveronošcu nije bila uopće upitna. Kako i sam kaže, psi postanu dio vašeg života, no ovog je puta on odlučio doprijeti do života ovog neobičnog psića. Tako je dvojac postao nerazdvojan, a Loki je svog vlasnika pratio u stopu na svakoj avanturi. Do svoje treće godine, već su obišli gotovo pola Amerike.

Aljaškog malamuta odmah ćete zavoljeti

Ova pasmina posebnu je pozornost privukla u filmovima ‘Sumrak saga’ i ‘Igre prijestolja’. Mnogi gledatelji, inspirirani njihovom ljepotom na filmskom platnu i sami su poželjeli nabaviti jednog. Prepoznatljivi su po snažnoj građi, a tijelo im je prekriveno gustom vodootpornom dlakom. Najčešće ih krase šare crnih , crvenih i crnih nijansa koje se ističu na bijelom krznu. Ovo je ujedno i jedna od najstarijih pasmina, a pretpostavlja se da su nastali prije dvije tisuće godina. Ime su dobili po eskimskom plemenu Mahlemut, a čoporativno su pratili seobu plemena iz Sibira prema Aljasci.

Inspiracija i motivacija za sve vlasnike

Loki i Kelly imaju jedan cilj, a to je inspirirati više vlasnika da se sa svojim mezimcima zbliže i druže kroz aktivnosti i putovanja. No, želja za avanturom otvorila im je i neka nova vrata kada je Kelly upoznao svoju djevojku, također vlasnicu aljaškog malamuta, ali u bijeloj boji. Četvorac je pokrenuo unosan posao koji se vrlo brzo proširio u odlično poslovanje i izvan granica Amerike. Na njihovoj stranici Loki The Wolfdog čeka vas sve što treba vlasnicima i njihovim ljubimcima od potrepština do šalica za kavu sa simpatičnim motivima. Najnoviji proizvod su razglednice i čestitke koje krase fotografije s nezaboravnih ekspedicija i putovanja.

 

Foto: Instagram

 

Učitati još
Zatvori