Kako prakticirati hygge ako volite izlaziti van?

Donedavno, izlasci su bili neizostavan dio svakog vikend. Od srednjoškolaca koji su organizirali svoje prve kućne tulume i upoznavali svijet klubova do onih u dvadesetima i tridesetima kojima su bili dio dugogodišnje rutine, izlasci su bili razlog zbog kojeg smo s nestrpljenjem iščekivali vikend i oko kojih smo planirali svoj petak i subotu. Ipak, posljednjih nekoliko godina, osim što je promijenilo našu sve bržu svakodnevicu, promijenilo je i način na koji provodimo svoje slobodno vrijeme, a sve više mladih pronalazilo je sve manje razloga za izlazak vikendom ili after work piće.

Mnogi su s oduševljenjem prigrlili novi lifestyle trend ostajanja kod kuće. Svoju savršenu večernju zabavu su pronašli u hygge atmosferi i modernoj tehnologiji koja je njihove dnevne boravke pretvarala u kino, a u njihovu kuhinju dostavljala topli obrok. Oni drugi su prkosili novom trendu ostajanja kod kuće i uživali u svakom trenutku izlaska. Hygge atmosferu mijenjali su upoznavanjem novih ljudi, a udobnost vlastitog doma uvijek novim mjestima.

Ako ste jedan od onih koji odbrojavaju dane do vikend i novog druženja s prijateljima u omiljenom baru, ostanak kod kuće može se činiti kao noćna mora i izazvati onaj poznati FOMO osjećaj. Ipak, istovremeno, ostanak kod kuće može biti i onaj predah koji trebate.

HYGGE ZA LJUBITELJE IZLAZAKA

Čak i ako ste jedan od strastvenih ljubitelja ispijanja kava, after work koktela i izlazaka te svaki slobodni trenutak provodite u druženju s prijateljima i istraživanju novih kafića, restorana, barova i klubova, ponekad predah od upravo tih istih stvari je ono što vam zapravo treba. Udobna i tople hygge atmosfera uvijek je odlična ideja koja će vaš dom pretvoriti u oazu kojom vlada miris svijeća. Ipak, ako vam opuštanje u brdu jastuka i dekica s knjigom u ruci zvuči dosadno, hygge atmosfera ne mora nužno isključivati druženje s prijateljima.

Pozovite ekipu i organizirajte filmsku večer ili večer društvenih igara ili jednostavno uživajte u prepričavanju anegdota i nekoliko čaše vašeg omiljenog pića. Ubrzo ćete shvatiti da je to sve što vam ponekad treba i da će večer pauze od izlazaka onaj sljedeći učiniti još boljim.

Prakticiranje popularnog hygge trenda za sve ekstroverte željne interakcije će uvijek uključivati dozu druženja s prijateljima ili obitelji. Ipak, kako bi u potpunosti doživjeli iskustvo ostajanja kod kuće važno je da dio vremena odvojite i posvetite sebi. Prije ili nakon druženja s prijateljima provedite sat vremena radeći ono što uvijek želite, ali za što nikad nemate vremena.

Pročitajte knjigu koja mjesecima skuplja prašinu na police, organizirajte ormar ili u jednom dahu pogledajte seriju o kojoj svi pričaju, uživajte u toploj kupki ili po prvi put nakon tko zna koliko mjeseci odvojite vrijeme za onaj popodnevni drijemež bez imalo grižnje savjesti.

Iako će svakom pravom entuzijastu za duge kave u omiljenim kafićima i lude provode izlasci uvijek biti na prvom mjestu, ostanak kod kuće u udobnosti vlastitog doma, uz prijatelje i nekoliko trenutaka koje će odvojiti samo za sebe te okruženi nezaobilaznom toplom hygge atmosferom koja sve čini boljim je plan B koji će ih oduševiti prvi put nakon što mu daju šansu.

Objavu dijeli Olja Ryzevski (@oljaryz)

0