Biste li noćili u hotelima koji su nekada bili zatvori?

Biste li noćili u hotelima koji su
nekada bili zatvori?

zatvor-Het-Arresthuis

Het Arresthuis

Hotel u kojem ćete odjesti često predstavlja izazov što se odabira tiče. Nakon godina putovanja, mnogi žele iskustiti nešto sasvim novo, a tu u priču uskaču hoteli koji su nekad bili zatvori. Srećom, ne trebate biti osuđeni zatvorenik kako biste proveli vrijeme u nekom od ovih mjesta (u kojima se vrata zaključavaju samo iznutra).

Het Arresthuis – Roermond, Nizozemska

Het Arresthuis, na nizozemskom “uhićenje u domu”, naziv je nekadašnjega zatvora i jedinice za zadržavanje optuženika koji čekaju suđenje, a presudom možda i državni zatvor. Danas ovaj prostor gostima nudi luksuzne sobe s besplatnim internetom, flat screen televizorom i internacionalnom gurmanskom kuhinjom u restoranu hotela. Daleko od najosnovnije hrane koju su zatvorenici nekada dobivali, zar ne?

hotel

Hotel Katajanokka – Helsinki, Finska

Hotel Katajanokka smješten je u nekadašnji županijski zatvor i jedinicu za zadržavanje optuženika iz 1837. godine. Ovaj atmosferičan hotel nalazi se na otoku Katajanokka u središtu Helsinkija. Unutar zidova od crvene cigle možete pronaći jedinstveni svijet kontrasta uz umirujući komfor, stilizirani dizajn i nordijski luksuz. Restoran Linnankellari nalazi se u podrumu ovog starog zatvora i nudi lokalnu finsko-skandinavsku organsku hranu koja se priprema od najkvalitetnijih sastojaka.

hotel

hotel

ALCATRAZ Hotel am Japanischen Garten – Kaiserslautern, Njemačka

Ako želite još autentičnije iskustvo boravka u zatvoru rezervirajte smještaj u hotelu Alcatraz am Japanischen Garten. Ovaj prvi njemački zatvor-hotel potječe iz 1879. godine i nalazi se nedaleko od Japanese Garden u centru Kaiserslauterna i nudi smještaj u “zatvorskim” sobama, ali i u konvencionalnim hotelskim sobama.  U “zatvorskim” sobama gosti mogu iskusiti zatvorski život, a tome pridonose rešetke na prozorima, originalni zatvorski kreveti (koje su napravili nekadašnji zatvorenici) i toalet s umivaonikom u istoj sobi. Hinter Gittern Bar, na njemačkom “iza rešetaka”, idealan je za opustiti se uz piće nakon napornog dana prije odlaska na spavanje u tišinu zatvoreničke ćelije ili sobe.

hotel

hotel

Four Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet – Istanbul, Turska

Smješten na tri kata, ovaj neoklasičan hotel smješten je u zatvorskoj zgradi s predivnim dvorištem. Hotel Four Seasons Sultanahmet nalazi se u centru Starog grada u Istanbulu, a nekad su ga zvali Sultanahmedov zatvor. Gradnja zatvora započela je 1918. godine i u njoj su se nalazili muški, ženski i maloljetni zatvorenici, ali i umjetnici i politički zatvorenici. Danas ovaj hotel nudi luksuzan smještaj gdje možete vidjeti originalne radove turskih umjetnika.

hotel

Långholmen Hotell – Stockholm, Švedska

Långholmen Hotell nalazi se u zgradi zatvora iz 19. stoljeća na Långholmen otoku u Stockholmu. Moderne sobe hotela zadržale su mnoge autentične zatvorske detalje iz dana kada je zgrada bila poznata po nazivu Crow Remand zatvor. U ovom hotelu nalazi se i intrigantno zanimljiv muzej zatvora From Crime to Chains koji je otvoren svaki dan i gostima nudi uvid u uzbudljivu prošlost Långholmena. Muzej i hotel možete upoznati uz pomoć vodiča i raznih zabavnih aktivnosti.

hotel

hotel

The Old Mount Gambier Gaol – Mount Gambier, Australija

Udaljen kratku vožnju od Blue Lakea i glavne ulice Mount Gambier, ovaj jedinstveni “zatvor” nudi širok izbor raznolikog smještaja. Zgrada se koristila kao zatvor od 1866. godine, a danas nudi zanimljive posjete mnogim povijesnim zanimljivostima. Među njima su lokacije poput starog predvorja, knjižnice i zatvorske kapelice, danas prilagođene modernom načinu života i opremljene internetom, televizijom i ugodnim namještajem.

hotel

hotel

The Liberty Hotel – Boston, SAD

Danas je poznat kao luksuzan Liberty Hotel, a od 1851. godine zgrada se koristila kao zatvor pod nazivom The Charles Street Jail. Ovaj zatvor bio je “dom” mnogim poznatim osuđenicima poput Jamesa Michaela Curleya, Malcoma X-a, Saccoa i Vanzettija. Danas Liberty hotel elegantno kombinira povijesni stil i arhitekturu s modernim potrebama.

hotel

hotel

Izvor: Booking.com

Učitati još
Zatvori