Cirkus novog doba – umjesto životinja koriste holograme

Cirkus novog doba – umjesto
životinja koriste holograme

Cirkusi su od davnina privlačili pozornost publike diljem svijeta. Posebno su omiljeni kod djece, no u posljednje vrijeme našli su se na udaru brojnih kritika. Udruge za zaštitu životinja pokrenule su brojne apele kako bi se poboljšali uvjeti svih životinja u cirkusima ili idealno potpuno izbacile iz programa. Njemački Cirkus Roncalli osnovan je 1976. godine, a trenutno su sve oči usmjerene na jedan hvale vrijedan potez. Hologrami su trodimenzionalne slike kreirane laserskim zrakama i upravo su se one pronašle u središtu pažnje umjesto – životinja.

Hologrami umjesto životinja

O čemu je riječ vjerojatno možete zaključiti već na prvi pogled. Naime, umjesto pravih slonova, medvjeda, lavova i ostalih životinja koriste se njihovi hologrami, točnije trodimenzionalne inačice slika kreiranih laserskim svjetlima. Danas sve više zooloških vrtova i cirkusa mijenja staro uhodanu praksu i sistem rada sa životinjama. Prvi u svijetu koji je životinje poštedio mukotrpnih treninga i sudjelovanja u predstavama je njemački Cirkus Roncalli.

Cirkus budućnosti

Hologrami posjetiocima pružaju sasvim novo iskustvo i mogućnost da na spektakularan način dožive cirkus budućnosti. Trenutno koriste 11 projektora, lasera i objektiva strateški postavljena na različitim mjestima. Cirkus Roncalli time će pokrenuo novi trend koji će se zasigurno proširiti i po ostalim cirkusima, a svijetu su htjeli poslati poruku kako je vrijeme da se prestanu zlostavljati životinje u svrhu zabave.

Foto: YouTube, Screenshoot Facebook

Učitati još
Zatvori