Gruntek: Unajmite vrt u kojem će stručnjaci za vas uzgajati eko povrće

Gruntek: Unajmite vrt u kojem će
stručnjaci za vas uzgajati eko povrće

Gruntek_naslovna-1

Uzgajanje povrća u vlastitom vrtu, danas je privilegija za sve one koji žive u urbanim sredinama. Iako možemo uzgajati sitno povrće na našim balkonima, nerijetko nam poslovne i životne obaveze ne dopuštaju da se tome posvetimo onoliko koliko bismo željeli. Povrće iz eko uzgoja na našem stolu iznimno je važno, pogotovo ako pazimo što jedemo i tome učimo našu djecu. Zdrava prehrana nije komplicirana, važno je samo imati dobre namirnice i kulinarski istraživati. Ako ste oduvijek željeli imati svoj vrt i jesti povrće koje ste sami uzgojili, ali vam životne okolnosti to jednostavno ne dopuštaju, unajmite vrt na godinu dana. O njemu će se brinuti Gruntek ekipa.

Što je Gruntek?

Gruntek je koncept najma vrta za ljude u urbanim sredinama koji za to jednostavno nemaju mogućnosti. Funkcionira tako da možete unajmiti vrt na godinu dana, odabrati povrće koje želite da se u njemu uzgaja (osam vrsta povrća za osam gredica), i prepustiti ga stručnjacima u eko uzgoju. Timski rad i vizija zdrave budućnosti temelji su na kojima je nastao Gruntek. Mladi entuzijasti i eksperti iz raznih područja udružili su se kako bi osmislili rješenje za užurbane građane Zagreba koji žele imati vlastito eko povrće. Gruntek je tako postao sinonim za eko vrtove čiji vlasnici možda nemaju dovoljno znanja i vremena za uzgoj vlastitog povrća, ali imaju želju. I ta želja je dovoljna.

Sami odaberite vrstu povrća

Osim što o vašem povrću tijekom dozrijevanja ne morate brinuti, kad dođe vrijeme berbe možete izabrati. Dobit ćete mail da je vaše povrće dozrelo i na vama je da birate, hoćete li svoje povrće doći sami pobrati te tako dobiti poklon i sudjelovati u besplatnoj edukaciji, doći osobno po njega, ali tada plaćate berbu ili ćete pak zatražiti dostavu vašeg svježe ubranog i zapakiranog povrća na vašu kućnu adresu. Na njihovoj web stranici možete izabrati vrste povrća, a prema planeru berbe saznati koliko uroda možete očekivati svaki tjedan.

Posjetite svoj vrt

Vaš vrt nalazi se u blizini sela Prokuvljani, nedaleko Čazme što je na samo sat vremena udaljenosti od Zagreba. Na međunarodni praznik rada 1.5. otvaraju svoja vrata, održat će se i besplatna edukacija, a svaki posjetitelj će na poklon dobiti poklon set za prvu berbu. Povedite cijelu obitelj i prijatelje, jer će se u sklopu događaja održati roštilj, piknik i radionice s nutricionistima i food blogerima.

Učitati još
Zatvori