Top saloni koji pružaju najbolji grooming za vašeg ljubimca, a neki dolaze čak i kod kuće

Top saloni koji pružaju najbolji grooming za vašeg ljubimca, a neki dolaze čak i kod kuće

Zimski mjeseci za sve vlasnike kućnih ljubimaca donose jedno ne tako vedro zadovoljstvo – temeljiti grooming. Ako koristite Instagram sigurno ste naišli na šaljive video zapise kućnih ljubimaca i njihovih vlasnika u pokušaju kupanja i uređivanja. Zabavno ih je gledati s druge strane ekrana, no u svom domu nitko ne želi nered. Uređivanje dlake, noktiju i šapa od krucijalne je važnosti u hladnijim danima kada su mezimci izloženi cjelodnevnom grijanju, suhom zraku i vlažnim uvjetima izvan kuće.

Ljeto s druge strane donosi olakšanje, no i ono ima svoje prednosti i mane što se naravno razlikuje za svakog ljubimca individualno. Grooming saloni sve su popularniji jer zbog nedostatka vremena vlasnici više ne moraju brinuti o neredu u kupaoni koji ostaje nakon višesatnog uređivanja krznenog prijatelja.

Grooming saloni su idealno rješenje za mezimce i prezaposlene vlasnike

Moderna današnjica toliko je užurbana da svaki slobodni trenutak postaje luksuz. Osim šetnji s ljubimcem, a i sezone putovanja koja se bliži u sezoni godišnjih odmora, trenutci kod kuće zaista su dragocjeni. Tko ih želi provesti zaprljan u dlakama s lokvama vode po kupaonici? Posebno stresno iskustvo tuširanje i feniranje kod kuće predstavlja i za životinju, a grooming saloni sofisticirano su rješenje na sve zavrzlame s kojima se pri uređivanju ljubimca potencijalno možete suočiti. U rukama profesionalca koji već znaju kako razveseliti, smiriti i opustiti životinju vaš ljubimac će jako uživati.

Kupanje, šišanje, pedikura: vrijeme je za uređivanje

O pripremanju za put i ljetnu žegu vrijedi razmišljati na vrijeme jer iako nas još uvijek prati promjenjivo kišno vrijeme, prognoza će se uskoro stabilizirati. Dugodlake životinje u tim vrućim danima pate od pregrijavanja pa bi brijanje ili skraćivanje dlake bilo korisno rješenje. Zapetljanci ne predstavljaju samo estetski problem već i zdravstveni, higijenski – za samog mezimca i sve ukućane. Pedikura šapica nužna je baš poput održavanja dlake i oralne higijene kod životinje. Iako na tržištu postoje specijalizirane škarice i pomagala ipak ju je bolje prepustiti stručnjacima.

U inozemstvu su saloni za njegu dio normalne svakodnevice i često su termini zauzeti i tjednima unaprijed. Kod nas se koncept polako i sigurno počeo usvajati i sve više prakticirati. Neki su čak otišli i korak dalje, kako bi udovoljili prezaposlenim klijentima i uštedjeli im dragocjeno vrijeme, pa svoje usluge pružaju i na terenu, točnije u vašem domu. Dobro je poznato da danas više nego ikada ljubimci uživaju određene standarde koji su u prošlosti bili nezamislivi. No, grooming nije nepotreban luksuz ono je preduvjet za urednog i zdravog ljubimca, a upravo tome teži svaki vlasnik.

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori