Grickamo kokice u desertima

Grickamo kokice u desertima

@fromthekitchen

Cheesecake mousse sa slanom karamelom i kokicama, @fromthekitchen

Iako najčešće ipak dostupne u slanoj varijanti, nekako se i slatke kokice sve češće mogu susresti na našem tržištu. Ovaj klasičan američki desert uglavnom je preliven karamelom ili čokoladom, ali ako prelistate online kuharice i blogove pronaći ćete zaista lude kombinacije okusa.

@shewearsmanyhats

Kokice s bijelom čokoladom i šarenim mrvicama, @wearsmanyhats

Kokice u slatkoj varijanti voljet ćete samo ako volite taj neobičan spoj slanog i slatkog. Jedan od najjednostavnijih recepata je čokoladna ploča gdje možete spojiti razne grickalice i bombončiće te kreirati novi zabavan recept.

Čokoladna ploča

Čokoladna ploča s kokicama, @justataste

Sličan recept je i ovaj s bloga Broma Bakery koji spaja kokice, marshmallows, perece, čokoladu i bombončiće. Fini mali zalogaji ubrzo će vas ostaviti zamrljanih prstiju poput malog djeteta.

@bromabakery

Slatke grickalice s kokicama i perecima, @bromabakery

Korak dalje odvest će vas u već kompliciranije deserte, a primijetili smo da su kokice i njihov čest dodatak. Jedan od njih je primjerice i cheesecake mousse sa slanom karamelom kojem se dodaju hrskave karamelizirane kokice kao protuteža kremastoj strukturi.

@stylesweetca

Torta s karamelom i maslacem od kikirikija, @stylesweetca

Slana karamela se čini često veže uz kokice, pa tako možemo pronaći elaborirane recepte za torte koje se posipaju ovim popularnim grickalicama. Okusi spajaju čokoladu, karamelu, maslac od kikirikija i neizostavne kokice. Pogledajte ideje s blogova The Brick Kitchen i Style Sweet CA i zabavite se uz svoje kreacije ovog vikenda.

@thebrickkitchen

Torta s čokoladom i karamelom, @claudiabrick

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori