Vjerojatno najbolji desert za večeras

Radni dan je gotov i treba nam čokolada. Ali umjesto da kupujete već gotove okuse i arome, zašto ne biste kreirali vlastitu čokoladu i pritom se dobro zabavili? Čokoladna ploča, odnosno ‘chocolate bark’ desert je koji se obično priprema uoči Noći vještica i Božića, u principu s dolaskom hladnijeg vremena i približavanja blagdana.

Ali nema razloga da s kreiranjem savršene čokoladne ploče ne počnemo odmah sada. Najbolje je što možete kombinirati različite teksture i okuse, dodati slane perece, sjemenke, kokice, šarene mrvice, druge bombone i miksati razne vrste čokolada te kasnije to grickati pred TV-om. Zapravo stvarate čokoladu iz snova, a istovremeno se igrate u kuhinji. Najbolji antistres tretman za kraj dana.

Priprema:

250 g tamne čokolade
250 g bijele čokolade
razni dodaci prema želji, u kojoj god količini želite: bomboni, orašasti plodovi, pereci, kikiriki, sjemenke, kokice, keksi…

Otopite čokoladu na pari u odvojenim posudama. Pripremite lim s papirom za pečenje i u njega izlijte prvo tamnu čokoladu, a zatim i bijelu pa provucite čačkalicu za ‘mramorni’ efekt. Sve dodatke koje želite stavite na smjesu dok je još relativno tekuća kako bi se dobro pričvrstili. Pričekajte da se ohladi, do 2 sata u frižideru i kad je čokolada ponovno čvrsta razlupajte ploču u manje komade. Bit će nepravilni, ali u tome je i čar. Uživajte!

Foto: Instagram

Komentari