Prijavite se na radionicu i naučite kako uzgajati sobno bilje u vodi

Prijavite se na radionicu i naučite kako
uzgajati sobno bilje u vodi

Biljke su najdivniji živi dodatak našim interijerima, a osim što pročišćavaju zrak, uče nas senzibilnosti i odgovornosti prema drugim bićima. Mnogi od nas barem će jednom u životu pokušati uzgojiti biljku kod kuće. Nekima to ide lakše nekima teže, no zajedničko svima je jedno – i to je proces i koliko truda i vremena u njega uložite toliko će vam se i vratiti. No, osim ustrajnosti nerijetko su važni i dobri savjeti. GREEN&OUT je brend inspiriran magičnim svijetom bilja čiji će vam proizvodi pomoći da postanete alkemičari svog malog vrta i unesete čaroliju u interijer svog doma. Upravo oni, 22. i 23. svibnja organiziraju online radionicu “Uzgoj sobnog bilja u vodi”.

Uzgoj sobnog bilja u vodi

Biljke koje se uzgajaju u vodi idealne su za one koji ne žele imati previše posla sa zemljom, nametnicima, konstantnim presađivanjem i ostalim mukama koje prvenstveno imaju početnici kada krenu uzgajati biljke. Manje je nereda, a i lakše je održavanje biljaka s obzirom na to da moramo paziti samo da biljke uvijek imaju dovoljno vode. Iako na prvu zvuči poprilično jednostavno, nemojte se odmah zavarati – to ne znači da ćete za biljke manje brinuti, samo će možda nekima biti jednostavnije.

Radionica Green&out

Upravo u današnje vrijeme kada nam je priroda prijeko potrebna, a vremena imamo sve manje, uzgoj bilja u vodi bez puno lonaca i zemlje zvuči kao dobra ideja, zar ne? Dovoljno je pravilno odrezati reznicu biljke, staviti ju u vodu i pustiti da razvije korijen. Biljku tako možete ostaviti mjesecima ili ju presaditi u zemlju čime ćete dobiti novu biljku. Time na vrlo jednostavan, jeftin i kreativan način možete razmnožavati svoje biljke i ispuniti svoj dom zelenilom bez odlaska u vrtni centar. Na [email protected] radionici Uzgoj sobnog bilja u vodi, naučit ćete što je to pelcanje tj.uzgoj sobnog bilja u vodi, koje vrste sobnog bilja možemo uzgajati u vodi, kako pravilno uzeti reznicu određene biljke, male tajne za što bolji razvoj korijenja biljke te kako presaditi reznicu s korijenjem u zemlju. Termini radionica su:

  • 22.05. od 11.30-13 h
  • 23.05. od 18-19.30 h

Broj sudionika ograničen je na maksimalno deset osoba po terminu radi bolje komunikacije. Za sve informacije i prijave javite im se na Instagramu ili na mailu [email protected]

Foto: Instagram, Pexels

Učitati još
Zatvori