Gdje u Zagrebu probati pumpkin spice latte?

Gdje u Zagrebu probati pumpkin spice latte?

Danas, 1. listopada, obilježava se Međunarodni dan kave, napitka koji ima veliki kulturuloški značaj u cijelom svijetu. Ispijanje kave na europskim područjima jako je brzo nakon uvođenja u 17. stoljeću postalo jedno od glavnih i učestalijih društvenih običaja pa tako u vrijeme kada većina europskih gradova otvara prve kavane, otvara se prva kavana i u Hrvatskoj. Otvorio ju je u Zagrebu trgovac Leopold Duhn 1748. godine.

Nakon njega niknule su kavane na ključnim lokacijama u gradu. Brojne propale, neke ponovno obnovljene, a veseli nas i vijest da je počela obnova legendarne kavane Corso na uglu Ilice i Gundulićeve!

Gdje probati pumpkin spice latte?

Iako kavu volimo u svim njenim oblicima, pumpkin spice latte pretvorio se u sinonim jeseni te stigao čak i do naših krajeva.

Predominantno je to američka tvorevina koju je na tržište masovno lansirao Starbucks. Radi se o kavi s dodatkom muškatne tikve i začina kao što su cimet, muškantni oraščić, đumbir, piment i klinčić. Pumpkin spice latte je čak neformalno proglašen službenim pićem jeseni jer asocira na sve ono što volimo kod ovog godišnjeg doba.

No kako ne bi sve ostalo na teoriji ili receptu pripremljenom kod kuće, donosimo dvije lokacije u Zagrebu na kojima možete probati kavu s tikvom ove jeseni. Jedna od njih je obožavani samoborski Medenko koji se nalazi i u sklopu Caféa u Dvorištu, u Žerjavićevoj 7. Osim prefinog sladoleda u kojem uživamo ljeti i kolača, sada okuse jeseni možete naći u jednoj šalici ovog toplog napitka.

Druga lokacija, jednako tako omiljena u gradu, na kojoj se može probati popularni PSL je Petrova 21 i simpatični Kim’s Coffee. Osim kave s tikvom, oni su ove jeseni u ponudu uveli i vruću bijelu Rafaello čokoladu, gingerbread latte i cinnamon dolce latte. Znamo gdje ćemo provoditi hladne dane ove jeseni…

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori