#WeLoveLocal recept: Dva mediteranska recepta za savršeni ljetni obrok

Recept donosimo u suradnji s platformom welovelocal.hr.

Ljeto je idealno vrijeme za mediteransku kuhinju iz koje su nam posebno draga jela u kojima glavnu ulogu imaju tjestenina i riba. Mediteranska prehrana uvijek je lagana i uravnotežena zbog čega se nalazi na listi najboljih načina prehrane. Istovremeno, ona donosi rapsodiju okusa zbog koje ćete uživati u svakom zalogaju mediteranskih jela. U nastavku pronađite dva jednostavna, brza i ukusna recepta koji donose ono najbolje od mediteranske kuhinje i koji će bez sumnje oduševite sve vaše ukućane!

Mediteranske rolice

Sastojci:

  • rižin papir
  • salata 
  • rikola
  • list peršina
  • menta
  • svježi krastavac
  • Mardešić srdele u evoo

Priprema:

Rižine papire namočite u toplu vodu 1 minutu – dok ne omekšaju. Kad ga osjetite pod prstima da je podatan i mekan, rasporostite ga na ravnu podlogu i presavinite s jedne strane. Na presavijeni dio rižinog papira stavite list salate, rikolu, peršin, mentu, krastavac narezan na duge kriške i očišćene srdele. Neka vam “zelenje” viri malo van rižinog papira. Presavinite suprotnu stranu papira preko salate te zarolajte u rolicu istovremeno stežući salatu da vam rolica bude čvrsta pod rukom.

Poslužite na ovom divnom terrazo podlošku  i uz soja sos.

Špageti sa šalšom i srdelama

Sastojci:

  • špageti
  • češnjak
  • cherry rajčice
  • Mardešić srdela s povrćem u umaku od rajčice
  • peperoncino
  • svježi timijan
  • maslinovo ulje

Priprema:

Dok se grije slana voda za paštu, na tavu stavite maslinovo ulje, češnjak, cherry rajčice i timijan. Kad zavrije voda, ubacite špagete i namjestite timer na 2 minute manje od onoga što piše na omotu. U međuvremenu vam se u tavi već formirala šalša pa ju lagano podlijte vodom u kojoj se kuhaju špageti. Kad vam zvoni timer, u tavu ubacite srdele i špagete pa sotirajte još 2-3 min da se pašta u potpunosti obloži umakom. Slobodno dodajte još malo vode od pašte – ona će ju napraviti divno svilenkastom.

To je to. Dobar tek!

0