Raj za ljubitelje tjestenine: U središtu Ljubljane otvoren je novi pasta bar
Raj za ljubitelje tjestenine: U središtu Ljubljane otvoren je novi pasta bar

Raj za ljubitelje tjestenine: U središtu
Ljubljane otvoren je novi pasta bar

Nakon što su Hrvati pohrlili u Sloveniju ne bi li uhvatili koji kurtoš za sebe, naši susjedi trebaju se pripremiti na novu navalu. Naime, u samom središtu Ljubljane otvoren je pasta bar Vito Maccheroni. Kako sami kažu, tjesteninu pripremaju ručno, na licu mjesta te ju poslužuju sa svježe pripremljenim umacima.

U ponudi trenutno imaju devet stalnih jela, uglavnom tipičnih talijanskih iz različitih regija te zemlje. Tu su, dakle: umak od rajčice s ricottom ili burratom, Norma, Amatriciana, pesto genovese, Bolognese, umak s tartufima te onaj s plodovima mora te na kraju legendarnu Carbonaru zbog koje se isplati potegnuti do Ljubljane.

Vito Maccheroni već ima “vojsku” obožavatelja

Inače, ovo je druga lokacija ovog pasta bara. Dosad su bili otvoreni u BTC šoping centru, a sudeći po komentarima, i tamo su oduševljavali goste svojim jelima.

Osim u jelima, u ovom pasta baru možete uživati i u finoj kapljici, također s talijnskim potpisom. Na meniju su slavni Negroni i Aperol Spritz. Za sve ljubitelje talijanskih slastica, pak, tu je i kremasti tiramisu s kojim naprosto morate završiti posjet.

Osim na tjesteninu, pažnju valja obratiti i na interijer. On je minimalistički sređen, bez suvišnih detalja, sve je dosta pročišćeno, ali suvremeno.

Radno vrijeme:

PON – PET: 11 do 22
SUB – 12 do 22

Foto: Instagram (@vito_maccheroni)

Učitati još
Zatvori