Vinski maraton jedini je maraton u kojem zapravo želimo sudjelovati
Vinski maraton jedini je maraton u kojem zapravo želimo sudjelovati

Vinski maraton jedini je maraton u kojem
zapravo želimo sudjelovati

Pred nama je novo izdanje osebujnog događanja – Vinskog maratona u Zmajevcu. Ove godine ta jedinstvena eno – gastro – turistička priča bilježi 18 godina od svog osnutka. Od početnih četrdesetak sudionika, Vinski je maraton prerastao u jedinstven doživljaj na kojem lokalni vinari imaju priliku predstaviti se sve većem broju vinomaratonaca.

“Baranja je oduvijek bila multikulturna regija, ovdje se isprepliću razne tradicije i običaji i sretni smo što tu raznolikost uspijevamo pokazati svake godine tijekom ove manifestacije”, istaknuo je u ime organizatora Kristian Horvat.

vinski maraton
vinski maraton

Raspored ovogodišnjeg Vinskog maratona

U petak, 22. 09., održat će se Premium maraton, posvećen svim vinskim znalcima, na kojem će se obilaziti vinski podrumi i kušati vina ovjenčana nagradama. Večer će završiti velikom koncertom.

U subotu, 23.09.,održava se središnji događaj s početkom u 14 sati. Svim gostima na raspolaganju će biti tridesetak vinskih podruma u kojima će Maratonci moći kušati vina lokalnih vinara. U oba surduka, Katoličkom i Reformatorskom, održavat će se tijekom cijelog dana bogat kulturno zabavni program.

vinski maraton

Svi detalji prijave

Na Vinski se maraton može prijaviti putem poveznice objavljenje na Facebook i Instagram profilu Vinskog maratona, a za sve koji žele organiziran je i autobusni prijevoz iz Osijeka.

Otvoren je i Youtube kanal: Vinski maraton 2023, na kojem se posjetitelji mogu upoznati s lokalnim  vinarima,tradicijom i običajima ovog dijela Hrvatske.

PS: A kada se nađete u Baranji, ovo su mjesta koja mogu posjetiti svi ljubitelji dobre hrane i vina.

Foto: Pexels, PR

Učitati još
Zatvori