Tunaholic fish bar otvorio se na još dvije nove lokacije
Tunaholic fish bar otvorio se na još dvije nove lokacije

Tunaholic fish bar otvorio se na
još dvije nove lokacije

Vrijedna obitelj Finderle iz Istre ima preko 30. godina iskustva bavljenja ribolovom, a svoje je znanje i ljubav odlučila spojiti tako što su otvorili bar u kojem stvaraju jela u kojima mogu uživati svi, a koncept rada ujedno je ‘pažljiv’ prema prirodi. Tako je nastao projekt Tunaholic. Prvi Tunaholic fish bar otvoren je 2020. godine u Poreču, a svoju su ljubav prema ribi pretvorili u autohtonu, ali modernu gastro priču.

Tunaholic fish bar
Tunaholic fish bar

Tunaholic nije običan fish bar, to je priča vrlo pomno osmišljena do najsitnijih detalja – od pripreme hrane i naziva jela, ambalaže, promocije brenda, dizajna objekta. Tunaholic Fish bar baziran je na gastro ponudi ribljih jela. Glavna namirnica je tuna, a slijede sabljarka, morski pas, losos, girice, lignje, srdele, muzgavci. Osnovne su namirnice osmišljene na drugačiji i originalan način što ovaj street food koncept čini vrlo atraktivnim.

U kratkom periodu zapeli su za oko gastro kritičarima te dospjeli na sam vrh gastro scene. Uvršteni su u 9 najboljih street food lokala u Hrvatskoj, pozicionirani na visokom drugom mjestu. Tunaholic fish bar ponudio je opciju franšize, a ona se zaista odmah realizirala. Ideja objekta Tunaholica primamljiva je kao koncept objekta, a rado bismo ga imali u svakom gradu na moru, ali i na kontinentu!

Tunaholic fish bar
Tunaholic fish bar
Tunaholic fish bar

Svjetski, a naši

Još 2020. godine ponudili su svoje gastro delicije gradu Poreču, a o čemu smo već pisali. Nakon toga, identičan koncept preslikan je u srcu Rovinja, u stari dio grada koji vodi do impozantne Crkve Sv. Eufemije.

 

Tunaholic fish bar

Bar otvorio svoja vrata u Trogiru i Ljubljani

Tu nisi stali, već su odlučili svoju gastro ponudu prezentirati i susjednoj nam Sloveniji. Bar se smjestio između Zmajskog mosta i Prešernovog trga. Tunaholic fish bar Ljubljana pomalo je proširen koncept od klasičnog take away street fooda. Bar ima puno sjedećih mjesta te je poznat po izuzetno velikoj ponudi vina i piva. U ovoj povijesnoj ljubljanskoj jezgri, uživat ćete i u eksterijeru, kao i u predivnom interijeru.

Tunaholic fish bar
Tunaholic fish bar
Tunaholic fish bar

Prije mjesec dana bar je svoja vrata otvorio i u Dalmaciji. Smjestio se u samom srcu starogradske jezgre Trogira tik uz  Katedralu Sv.Lovre, monumentalne bazilike koja je ujedno i najpoznatija trogirska znamenitost – što mu daje posebnu draž. Tunaholic fish bar Trogir oslikava tipičan koncept street fooda, a u hrani možete uživati na dvije predivne terase u starogradskoj jezgri Trogira.

Tunaholic fish bar
Tunaholic fish bar

Osim lokacije, novi barovi Tunaholica preslikani su do sitnih detalja, dizajnerskog uređenja interijera, identičnog jelovnika, personalizirane ambalaže, koncepta PR-a.

Ideja Tunaholic priče došla je odavno. Obitelj smo sa preko 29. godina iskustva u ribolovu, poznavanju ribljih namirnica, uživanju u ribljim gastro delicijama. Volimo more, autohtona jela, namirnicu ribu. Šteta je da u ribarskim mjestima nije bilo opcije pojesti burger od tune, najjednostavnije jelo girice i sardele, lignje ili koju salatu od folp, onako „s nogu“ – kaže vlasnik Tunaholic brenda Patrik.

Patrik je ujedno zadužen za pripremu delicija te osmišljavanje jela i vođenje logistike, dok je supruga Vesna zadužena za franšizni dio te uređenje interijera i brigu oko brenda.

Brend Tunaholic zaštićen je na Hrvatskom i Europskom tržištu

Tunaholic nije osmišljen kao luksuzan prostor sa skupim namirnicama, već kao jednostavan koncept. Na prvom mjestu je uklopiti osnovnu namirnicu iz mora u jednostavan i zdravi meni. Pažnja se posvećuje i brzoj pripremi, modernom izgledu te da se sve zajedno ponudi gostima u prihvatljivoj takeaway ambalaži.

U Tunaholicu možete tako pojesti Pusterlu, Peškeru, Parentinu, Decumanus, Rivettu. Sve su to osmišljena jela koja su dobila naziv po starim ulicama i kvartovima Poreča. Osim tuna burgera, srdela burgera, burgera od morskog psa, lososa nude i delicije od sabljarke. Također, u ponudi imaju i fish & chips, a ono što je zanimljivo možete ga pojesti u simpatičnim kornetima „to go“. Mislili su na sve, tako da možete posjeti i salatu od folpi te jela bez glutena, Pjat Sv. Eleuterije i Pjat Sv. Eufemija.

Tunaholic fish bar
Tunaholic fish bar

Briga za okoliš kao nit vodilja

Tunaholic nije više samo riblji street food, Tunaholic je lifestyle brend koji vodi brigu o edukaciji mladih o zdravoj prehrani i brizi za okoliš.

Ovu zimu napravili smo projekt TunaholicArt s dječjim vrtićem kako bi potaknuli upoznavanje djece s ribom kao zdravom namirnicom i podignuli svijest o važnosti očuvanja mora. Djeca su izradila plakate, crteže ribe i hobotnica i Tunaholic loga. Sve smo te male „umjetničke radove“ pretočili u promotivne materijale za partnere i klijente. Izradili smo i predivan Tunaholic kalendar, a imamo platnene vrećice u dvije varijante – rekla nam je Vesna.

Tunaholic fish bar
Tunaholic fish bar

Jako im je stalo do ambalaže, kako do kvalitete tako i do samog izgleda. Takeaway ambalaža je personalizirana, ali i biorazgradiva te izrađena od recikliranih materijala. Zaštitili su brend u Hrvatskoj, ali i u raznim Europskim zemljama, te je u vrlo kratkom vremenu postao prepoznatljiv i drugačiji. Posjetite ih i sami se uvjerite zašto.

Foto: Ana Knežević, Franko Kelam

Učitati još
Zatvori