Tunaholic je riblji street food bar u kojem možete pojesti burgere od tune, srdele i morskog psa

Tunaholic je riblji street food bar u kojem možete pojesti burgere od tune, srdele i morskog psa

Poreč je još jedan biser Istre koji već godinama privlači turiste svojom kulturnom i povijesnom baštinom, prirodnim ljepotama i gastronomskom ponudom koja je ovog ljeta postala bogatija za jedno novo cool mjesto gdje možete uživati u ribljim jelima, ali na drugačiji i originalan način. Radi se o Tunaholic Fish Baru koji je u srpnju otvoren u staroj jezgri grada, s pogledom na Eufrazijevu baziliku.

Riblji street food bar u Poreču

Iza ovog ribljeg street food bara stoji obitelj Finderle koja je svojim sugrađanima i turistima poželjela ponuditi mjesto gdje ‘s nogu’ mogu pojesti riblje burgere, pohane srdele, fish & chips i sl.

“Ideja je sama po sebi došla odavno, a to je da turisti, ali i domaći u našem gradu nemaju gdje pojesti srdele, girice, riblji burger, a da ne moraju sjediti u restoranu već, rekli bi, onako ‘s nogu’ mogu uzeti riblje jelo. Koncept street foda toliko je u svijetu razvikan i na svakom koraku, dok kod nas toga još baš i nema. Zašto na svakom uglu postoji mesni burger, ali nema ribljih burgera? A podjednako su dobri. Uz to, područje smo gdje bi riba trebala biti na vrhu našeg menija. Željeli smo da se što više promovira riba, da i domaći dolaze u lokal, ali i da strancima ponudimo ono autohtono, ribu i malvaziju”, priča nam Vesna Janko Finderle.

Burgeri, fish & chips, srdele, girice…

Sardela burger Peškera

Filozofija Tunaholic Fish Bara temelji se na spoju tradicionalne namirnice i modernog koncepta. Ribu nabavljaju iz poznatih izvora i paze na njenu kvalitetu, u što su se gosti dosad mogli i uvjeriti. Srdela i morski pas dolaze iz istarskog akvatorija, dok je ostala riba, osim lososa, iz Jadranskog mora. Na jelovniku se nalaze razna riblja jela s vrlo zanimljivim imenima. Tu su sardela burger Peškera, losos burger Parentino, shark burger Predol, pohane srdele Maximus, girice Decumanus, lignje Giostra, kozice Euphrasiana, morski pas Marafor, riblji mix Rivetta, desert Pusterla….

“Jela smo osmislili sami, kao i njihova imena. Kod nas nećete čuti riječ burger ili morski pas – naručuje se Marafor, Pusterla, Rivetta na što smo izuzetno ponosni. Sva jela nazivaju se po starim ulicama, kvartovima i nekim značajnim događanjima npr. Giostra. Pokušali smo spojiti povijest, kulturu i gastro ponudu grada. Konzultirali smo ravnateljicu Zavičajnog muzeja Poreštine za par savjeta oko naziva i eto, nismo pogriješili”, pojasnila je Vesna.

Tunaholic burger

Najtraženije jelo je Tunaholic burger (55 kn) od tuna steaka u pecivu sa sipinim crnilom, povrćem i umakom. Odmah iza njega je Hot tuna Hedonist, također u crnom pecivu, ali s drugačijim sastojcima, komadima tune i pikantnog okusa. Na meniju su još i razne fish&chip opcije, basic riba u kraft kornetima, salata Zuccato te salata 2 saints.

Hot Tuna Hedonist
Fish&chips kozice Euphrasiana
Salata Zuccato

Obiteljski brend na moru i kopnu

Cijela obitelj Finderle uključena je u stvaranje i razvoj Tunaholica. Suprug Patrik, iskusni kočar s preko 25 godina iskustva u lovu ribe na Jadranu, glavni je kad je kuhinja i gastro ponuda u pitanju, Vesna, koja je po struci dizajnerica interijera i dvojac u firmi Home&Co, bila je zadužena za koncept brenda i dizajn interijera, a djeca im pomažu u nabavi i konobarenju.

“Koncept brenda je zaista predivna priča jer prije Tunaholic Fish Bara imamo i morsku priču Tunaholic Fishing Chartera gdje turisti mogu osjetiti čari lova na tune, pecanja i svega vezanog uz more i rekreativni sport kao što je ribolov. Tako je uz taj morski dio nastao kopneni dio – fish bar koji smo smjestili u prostor od 20-tak kvadrata s 10 sjedećih mjesta. Dizajn interijera je pomno osmišljen – trebalo nam je nešto novo, inovativno, a opet da ne bude predominantno kako bi gastro ponuda došla do izražaja, a tek onda ugodnost i originalnost prostora”, pojasnila je Vesna.

Za kraj nas je zanimalo kako su dosad zadovoljni interesom i odazivom gostiju.”S obzirom na trenutnu situaciju, ali i s kratkom turističkom sezonom, možemo reći da smo zadovoljni. Najsretniji smo da je većina naših gurmana dolazila iz raznih djelova Istre i Kvarnera. Mjesec srpanj je dominirao stranim državljanima, međutim moramo reći da nam dolazi jako puno gostiju iz svih krajeva Hrvatske, i to ciljano”, kaže Vesna.

Tunaholic Fish Bar otvoren je svaki dan od 11-23h. Poželite li uživati u svim navedenim ribljim delicijama, možete ga pronaći na adresi Sv. Eleuterija 6.

Foto: Tunaholic Fish Bar

Učitati još
Zatvori