Nakon Poreča, i Rovinj je dobio svoj Tunaholic Fish Bar

Nakon Poreča, i Rovinj je dobio
svoj Tunaholic Fish Bar

Prošle je godine gastro ponuda grada Poreča postala bogatija za jedno vrlo inovativno i cool mjesto. Radi se o Tunaholic Fish Baru čiju smo vam priču donijele prošlo ljeto, a u kojem možete uživati u zanimljivim ribljim jelima. A osim u Poreču, riblje delicije Tunaholic Fish Bara odnedavno možete isprobati i u Rovinju, gdje je nedavno otvoren njegov mlađi brat. Naime, Tunaholic je ponudio opciju franšize, a ona se odmah realizirala.

Riblji street food bar u Poreču

Tunaholic Fish Bar Poreč nalazi se tik uz samu Eufrazijevu baziliku, u srcu starogradske jezgre. Identičan koncept preslikan je u srcu Rovinja, u starom dijelu grada gdje put vodi do impozantne Crkve Sv. Eufemije. Osim lokacije, Tunaholic je preslikan do sitnih detalja – uređenja interijera, jelovnika, personalizirane ambalaže.

“Ideja Tunaholic priče došla je odavno. Obitelj smo s preko 29 godina iskustva u ribolovu, poznavanju ribljih namirnica, uživanju u ribljim gastro delicijama. Volimo more, autohtona jela, namirnicu ribu. Šteta je da u ribarskim mjestima nije bilo opcije pojesti burger od tune, najjednostavnije jelo girice i sardele, lignje ili koju salatu od folpi, onako ‘s nogu’, kaže vlasnik Tunaholic brenda Patrik Finderle, koji je ujedno zadužen za pripremu delicija te osmišljavanje jela.

Tunaholic nije osmišljen kao luksuzan prostor skupih namirnica. Osmišljen je kao jednostavan koncept do najsitnijih detalja. Na prvom mjestu je da se osnovna namirnica iz mora uklopi u jednostavan i zdravi meni brze pripreme, modernog izgleda te da se sve zajedno ponudi gostima u take away ambalaži.

Franšiza u Rovinju

“U franšizu smo krenuli slučajno, ponukani upitima klijenata. Prvi upit za Rovinj realizirali smo u vrlo kratkom vremenu. Klijenti su našli lokaciju, nama se svidjela na prvi pogled. Savjetovali smo se s Čolak Andrijom, franšiznim savjetnikom koji nam je puno pomogao oko birokracije. Sjeli smo s klijentima, razradili kako dalje i eto, otvoren je Tunaholic fish bar Rovinj“, ispričala nam je Vesna Janko Finderle i otkrila da pregovaraju za još dvije lokacije u Hrvatskoj te jednu u Mađarskoj.

“Imamo za sada još par upita, ali otom potom. Franšiza je dobar poslovni model, kako za davatelja, tako i za primatelja franšize. Osim već uhodanog brenda, primatelji franžize dobiju razrađen poslovni plan, trening za djelatnike, provjerene recepture, pomoć u dizajnu objekta te riješenu logistiku cijelog koncepta. Vjerujemo kako će se ovakvi koncepti širiti, kako će i drugi ugostitelji uvidjeti da je poželjno da svaki grad, pogotovo ribarski, nudi ovakav tip ponude”, dodaje Vesna.

Riblja jela i delicije u kojima ćete uživati

U Tunaholicu su i dalje traženi Pusterla, Peškera, Parentino, Decumanus, Rivetta… Sve su to osmišljena jela koja su dobila naziv po starim ulicama i kvartovima Poreča. Osim dosadašnjih tuna burgera, sardela burgera, burgera od morskog psa i lososa, Tunaholic nudi i delicije od sabljarke. U opciji fish&chipsa nudi basic fish jednostavnu namirnicu u simpatičnim kornetima “to go”. Noviteti su i salata od folpi te gluten free jelo, Pjat Sv. Eleuterije.

Imena jela neće se mijenjat sukladno lokaciji fish bara. “Razlog je jednostavan – možemo eventualno osmisliti jedno jelo za svaki grad koji čini posebnost na meniju, međutim, jako smo ponosni na našu lokaciju, na osmišljena jela i želimo da, ukoliko se otvori Tunaholic fish bar u Mađarskoj, Mađari upoznaju Istru i naš grad preko naziva naših jela. Želimo da se Kozice Eufrazijana jedu van našeg grada, da budemo kroz gastro ponudu promotori našeg turizma”, kažu nam vlasnici.

Tunaholic pronađite i na predivnoj, novoj lokaciji

Novu, predivnu lokaciju u Rovinju pronašli su Neven i Iva. Ovaj par koji putuje svijetom i uživa u hrani, u startu je prepoznao kvalitetu i potencijal Tunaholic fish bara te su poželjeli postati dio Tunaholic obitelji. “Rovinj se nametnuo kao logičan odabir. Popularna je turistička destinacija u kojoj smo poželjeli osvježiti gastro ponudu, onako kako su to već učinili naši prijatelji u Poreču”, kaže Neven. Pri realizaciji projekta pomogao je i Nevenov brat Danijel koji ima iskustva u turizmu.

Tunaholic Fish Bar u Rovinju možete pronaći na adresi Zdenac 11, a onaj u Poreču u ulici Sv. Eleuterije 6.

Učitati još
Zatvori