Trattoria Gola još je jedno novo mjesto na Trešnjevci koje bismo preporučili
Trattoria Gola još je jedno novo mjesto na Trešnjevci koje bismo preporučili

Trattoria Gola još je jedno novo mjesto na Trešnjevci koje bismo preporučili

Nedavno smo pisali kako Trešnjevka postaje prava gastro središnjica metropole s mnoštvom lokala koji oduševljavaju inovativnim jelima, koktelima i specialty kavom. Tada nismo znali da će se u kvartu otvoriti i još jedan simpatičan restoran naziva Gola. Ova trattoria i enoteca nalazi se u ulici Huga Badalića 19 (na mjestu gdje se nekad nalazila pečenjara Žar) i još je jedno cool mjesto s dobrom hranom i vinima. Prostor čini intimniji unutarnji dio s 25 sjedećih mjesta u kojem dominiraju šank i vinska vitrina te još toliko mjesta na otvorenoj terasi.

Gola na talijanskom znači grlo, a termin predstavlja i jedan od sedam smrtnih grijeha – neumjerenost u jelu i piću. Tim Gole čine Lucia Jergović, Hrvoje Ćerlek i Dominik Duždević u kuhinji te Ivan Beganović te Ivan Salopek u servisu.

Trattoria Gola

Više od 150 etiketa vina

Ponuda hrane bazira se na tradicionalnim jelima talijanske kuhinje (posebno sa sjevera zemlje, ali s malim twistom), uz upotrebu što kvalitetnijih namirnica proizvedenih u probranim domaćim OPG-ima. Meni s 15-ak jela prati ekstenzivna ponuda pića čije je zajednički nazivnik odabir zbog njihove gastronomske vrijednosti, odnosno mogućnosti da otvara, prati ili se nastavlja na jela koja se poslužuju.

Tako vinska karta čini više od 150 etiketa vina nastalih bez upotrebe pesticida i herbicida u vinogradu te kemijskih pripravaka u vinariji. Uz vinsku ponudu, široka je ponuda piva, prvenstveno nastalih spontanom fermentacijom, prirodnih cidera i sokova te razna alkoholna pića malih destilerija.

Trattoria Gola
Lucia Jergović i Ivan Salopek_Gola
Lucia Jergović i Ivan Salopek

Objašnjavajući ideju iza ponude hrane Lucia Jergović, glavna chefica Gole, rekla je: Trudimo se sve pripremati sami. Tako zasad radimo svoj kruh, svu tjesteninu, maslac, ukiseljavamo razno povrće i slično, a u budućnosti ćemo samo širiti ponudu namirnica i jela koja pripremamo od samog početka. To nam omogućava da radimo s prvoklasnim namirnicama, a da i dalje budemo povoljni za gosta.

Težimo sezonskome i potpunoj iskoristivosti svake namirnice, u čemu uspijevamo.

 

Cijene su pristupačne jer, kako nam je rekao Ivan Salopek, vlasnik i sommelier Gole, cilj je da se ljudi osjećaju slobodni doći u Golu na večeru, druženje, spoj, proslavu i/ili uvijek kada žele nešto dobro pojesti i popiti u ugodnom ambijentu.

Naš ambijent, ponuda, glazbena podloga i cjenovna politika kreirani su tako da se gosti osjećaju što ugodnije. Tek kada prostor napunimo gostima, postižemo atmosferu koju smo zamislili. 

Trattoria Gola

Dodatne informacije

Lokacija: Ul. Huga Badalića 19, Zagreb

Radno vrijeme: od utorka do četvrtka od 11 sati do 23 sata; petkom i subotom do ponoći; nedjeljom od 10 do 15 sati

Telefon: 099 219 4048

Foto: Sanjin Kaštelan

Učitati još
Zatvori