Viralni TikTok gastro trend otkriva novi način na koji možete jesti tortilju – i izgleda odlično

Viralni TikTok gastro trend otkriva novi način na koji možete jesti tortilju – i izgleda odlično

Viralni gastro trendovi dođu i prođu, no neki se zadrže dovoljno dugo da iz trenda prerastu u nešto što uđe u masovnu upotrebu. Dobar primjer su charchuterie ploče na koje su se izvorno servirali sirevi, naresci i voće, dok danas na drvene pladnjeve stavljamo gotovo sve što nam padne na pamet. Od čokoladnih plata koje izgledaju kao savršeni desert do plata za doručak, drvene daske za rezanje, koje kod kuće imamo svi, danas nam služe za kreiranje pladnjeva za najrazličitije prigode.

O najvećim gastro i food tredovima koji će obilježiti ovu godinu pisali smo nedavno ovdje, a u međuvremenu se na popularnoj društvenoj mreži TikTok pojavio jedan novi trend koji trenutno uživa svojih 5 minuta slave. Radi se o novom načinu na koji možemo jesti tortilju, a o njegovoj popularnosti dovoljno govori podatak da je #TortillaTrend u tjedan dana prikupio više od 2 milijarde pregleda na toj društvenoj mreži.

Novi gastro trend koji jedva čekamo isprobati

Pa u čemu je fora s ovim gastro trendom? Uzmete tortilju i nožem napravite prorez po sredini. Zatim svaki kvadrat tortilje napunite drugačijim sastojcima i presavijete jedan preko drugoga tako da dobijete oblik trokuta, slično načinu na koji servirate palačinke. Posljednji korak je da tortilju lagano zapečete u tosteru.

@simplefood4you

Had to try this?#t#ortillatrend#t#rend#t#iktoktrend#t#rending#r#ecipe#c#ooking#f#oodie#f#oodtiktok#m#at#f#ood#f#ördig#fördigsverige#f#yp

♬ Baby Work It – Your Favourite Garçon

Opisani postupak zvuči kao da slažete quesadillu, no ključno kod ovog tortilja ‘hacka’ je upravo razdvajanje sastojaka između slojeva tortilje. Neki su je, pak, usporedili s club sendvičem koji se sastoji od nekoliko katova kruha između kojih se stavljaju razni sastojci.

Koji sastojci vam trebaju?

Najbolje od svega je što svoju tortilju možete napuniti svim mogućim kombinacijama sastojaka (sir je obično jedan od njih), no ipak nemojte pretjerivati s količinom. Ako stavljate sir, pustite da se otopi, a dobar dodatak svemu bit će neki umak. Za još bolji rezultat, prije nadjeva praznu tortilju malo zagrijte na tavi.

@simplefood4you

BURGER VERSION FOR 900k??#t#ortillatrend#w#rap#s#mashburger#r#ecipe#c#ooking#f#oodie#f#oodtiktok#f#ood#f#ördig#fördigsverige#f#yp

♬ Baby Work It – Your Favourite Garçon

Prilično popularne su verzije za doručak pa tako ljudi u tortilju stavljaju slaninu, jaja, sir, avokado, krastavce, rajčicu… Tortilju možete napuniti i mesom, možete napraviti vege verziju, a postoje čak i slatke varijante, s Nutellom i voćem.

Jednostavno, brzo i ukusno

Tortilja trend je savršen za sve one neodlučne članove vaše obitelji jer svatko svoju tortilju može napuniti nadjevom po želji. U ovako složenoj tortilji uživat će i oni koji ne vole da im se različita hrana međusobno dodiruje i omogućuje da kušate svaki od elemenata dok ih zajedno jedete. Također, ovo je sjajan način da iskoristite ostatke svega što se gomila u vašem hladnjaku, a ne znate što bi s njima, poput posljednjeg komada pečene piletine od neki dan ili ono malo tužnog povrća koje samo što se nije skroz posušilo.

Najbolje od svega – tortilju na ovaj način je vrlo jednostavno složiti pa čak i oni koji nisu baš vješti u kuhinji, mogu biti sigurni da će im uspjeti.

Foto: Instagram (@inquiringchef)

Učitati još
Zatvori