Iva Erić koja stoji iza slastica “Šlag na kraju” podijelila je recept za svoju tortu od mrkve
Iva Erić koja stoji iza slastica “Šlag na kraju” podijelila je recept za svoju tortu od mrkve

Iva Erić koja stoji iza slastica “Šlag na kraju” podijelila je recept za svoju tortu od mrkve

Prošle smo godine u intervjuu predstavili mladu arhitekticu i uspješnu slastičarku te dizajnericu torta, Ivu Erić. Iva stoji iza iznimno uspješnog brenda Šlag na kraju, koji proizvodi jedne od najljepših torta na našem tržištu. Prepoznatljive, visoke torte ručno su oslikane, personalizirane i podsjećaju na prava remek-djela. Iza svake torte stoji puno rada, truda i promišljanja, odlična receptura te puno ljubavi i kreativnosti.

Šlag torte prepoznali su i obožavatelji slatkog, pa je “Šlag na kraju” bukiran i mjesecima unaprijed, a na Instagramu broje preko 25,6 tisuća pratitelja. Iva je s pratiteljima podijelila recept za pravu jesensku deliciju – tortu od mrkve! Kaže kako je sočna, puna začina i vrlo jednostavna. Ne preostaje nam ništa drugo nego zasukati rukave i baciti se na pripremu!

Torta od mrkve po receptu Ive Erić

Sastojci za biskvit:

  • 500 g mrkve
  • 300 g šećera
  •  4 velika jaja
  • 1/2 cup pirea od jabuke (ili sitno naribana jedna jabuka) – ovo je bitno za sočnost
  • 1/2 cup ulja/kokosovog ulja/otopljenog maslaca
  • 120 g glatkog brašna
  • 120 g oštrog brašna
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 žličice začina za medenjake (ili iskombinirajte cimet, đumbir i muškatni oraščić)

Postupak:

Ogulite i izribajte mrkvu (ne na skroz sitno nego na krupniji ribež). Pjenjačom lagano izmiješajte mrkvu, šećer, jaja, jabuku i ulje (ne umutiti, samo izmiješati). Sjedinite sve suhe sastojke i lagano ih dodajte u ‘mokre’, sve izmiješajte i istresite u 2 kalupa od 20 cm (za višu tortu) ili 2 kalupa od 24 cm (za nižu tortu). Pecite na 180 stupnjeva između 45-60 minuta.
Tip: omotajte namočene hladne krpe oko kalupa kako bi vam biskvit ispao ravan a ne s ‘kupolom’.

Sastojci za kremu

  • 500 g krem sira (ili 250 g krem sira + 250 g mascarponea)
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • dvije šake lješnjaka/oraha/badema

Postupak:

Izmiksajte slatko vrhnje i pred kraj mu dodajte sir. Na kraju umiješajte orašaste plodove. Opcionalno: možete na kraju umiješati i slanu karamelu za koju smo vam dali recept prije par tjedana. 😍 To digne kremu na novu razinu, vjerujte nam na riječ.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori