Tko je Mathis Molinié – kuharska i Tik Tok zvijezda koja nas svakodnevno inspirira
Tko je Mathis Molinié – kuharska i Tik Tok zvijezda koja nas svakodnevno inspirira

Tko je Mathis Molinié – kuharska i Tik Tok zvijezda koja nas svakodnevno inspirira

Gastronomiji na društvenim mrežama ne jenjava popularnost još od pandemije, kad smo u lockdownu popularizirali sadržaj koji obuhvaća pripremanje jela. Velika gledanost reality programa kao što su ”Masterchef” i “Hell’s Kitchen” dokazuju da su ljudi željni ovakvog sadržaja, a sada kuhari postaju i ozbiljne social media zvijezde.

Našu pažnju privukao je mladić iz Francuske, Mathis Molinié, koji s ocem vodi zajednički ugostiteljski objekt – restoran Phillipe. Njega na mrežama Instagram i Tik Tok prati preko pola milijuna ljudi, što je sjajna promocija i za sam restoran. Let’s meet him! 

Tko je Mathis Molinié?

Ovaj tridesetogodišnji mladić pridružio se ocu kao chef u obiteljskom restoranu Philippe u Parizu, a usporedno s karijerom kuhara gradi i onu na društvenim mrežama. Njegov sadržaj na Instagramu uglavnom je vezan za kuhanje, ali (na našu radost) postoje objave koje pokazuju i lifestyle segment njegove svakodnevice.

Atraktivni izgled i zanimljiv sadržaj donijeli su mu veliki broj pratioca u vrlo kratkom roku, a on je to iskoristio kako bi što bolje ispromovirao restoran i donio mu preko potreban hype.

Restoran Phillipe nosi naziv po njegovom ocu koji se ugostiteljstvom bavi cijelog života, a vlastiti posao pokrenuo je prije više od 30 godina. Ovo kultno mjesto uvijek je prepuno gostima, ali kako je pariška gastro scena vrlo kompetitivna, malo dodatnog marketinga nikada ne može škoditi (ili kako se kaže – na mlađima svijet ostaje, a nove generacije imaju i nov pristup marketingu).

Business & Pleasure

Mathis je iz dana u dan sve popularniji na društvenim mrežama, istovremeno promovirajući svoj posao i lifestyle. Njegov izgled i stil mogu ga lako svrstati u modnog blogera, a njegova nonšalantnost i spontanost je ono što nas drži prikovanim za njegove kanale.

Ako vas put ovog proljeća navede u Pariz, zabilježite njegov restoran i podržite obiteljski posao – tko zna, možda ga i sretnete.

Učitati još
Zatvori