Teranino sladoled je lako moguće najveća senzacija ovog ljeta!

Sladoledi koji nose aromu nekih od najdražih nam pića svakako nisu novost, no kada se dogodi da na domaćem terenu imamo jedan takav genijalan primjer, pravo je vrijeme da se za njega i pročuje.

U Istri je ususret ljetu kreiran Teranino sladoled!

Novost o kojoj vam ovog puta pišemo je Teranino sladoled, koji je lako moguće najveća senzacija ovog ljeta. Mjesto njegova nastanka, naravno, prekrasna je Istra, koja nas ne prestaje oduševljavati svojim ljepotama i inovacijama.

Cijela je priča započela kada je Ana Bolobicchio iz Pule prošlog ljeta posjetila jednu divnu gelateriju u Fažani (Gelateria Leone) i ondje, kako otkriva, pojela najukusniji sladoled svog života. U tom je trenutku zapratila spomenutu slastičarnu na svim društvenim mrežama i započele su međusobne pohvale, storiji, dijeljenja, dopisivanja… Sve dok se Ana nije dovoljno ohrabrila i preporučila vlasniku gelaterije da joj napravi sladoled od njenog (a i velike većine ljudi oko nje) najdražeg pića – Teranina.

Projekt je počeo prerastati iz riječi u djelo upravo u doba prvog vala koronavirusa, u proljeće ove godine.

Vlasnik gelaterije Luca Scantamburlo ispričao je više detalja o nastanku ovog sladoleda, ali i izazovima koji su ga pratili na tom putu: “Kad sam na Svjetskom sajmu sladoleda u Riminiju vidio tu tvrtku koja je u jednom kutku postavila 2 proizvoda na bazi vina, odmah sam se sjetio Anine ideje, pomislio na inovaciju i tradiciju, u stilu vegan&funny. Nije sve teklo glatko dalje, čak se u jednom trenutku činilo da recept nije moguće sprovesti u djelo, trebalo je i dalje tragati za savršenstvom…”

Najbolji Teranino za najmaštovitiji hrvatski sladoled ovog ljeta

U cijelu priču oko kreacije ovog sladoleda uključila se i poznata istarska destilerija Aura (koju smo i same imale priliku posjetiti prošle jeseni). Ana im je predložila suradnju, a vlasnik Mišel Sirotić i njegova obitelj oduševljeno su pristali i u tom je trenutku sve nekako sjelo na svoje mjesto.

Luca je pronašao savršenu formulu za najukusniji sladoled ove sezone, Ana ga je probala, fotografirala i potvrdila da je još savršeniji nego kad ga je zamišljala, a i vlasnici Aure su posjetili gelateriju ovih dana i ponosno probali svoj prvi sladoled od teranina, dajući mu sve pohvale.

Mišel Sirotić tim je povodom izjavio: “Naš je teranino prošli mjesec osvojio zlatnu medalju na prestižnom natjecanju London Spirits Competition u Engleskoj. Stoga smo vrlo ponosni što je upravo taj naš liker od istarskog crnog vina terana s deset začina i voćnom rakijom od raznog voća ove godine dobio svoj okus sladoleda. Posjetili smo gelateriu Leone u Fažani, isprobali teranino sladoled i toliko smo oduševljeni da već razmišljamo o novim okusima sladoleda.”

“Jako sam ponosna na ovu suradnju. Nešto za što sam iskreno mislila da će ostati samo na ludoj ideji, zezanciji i mojem maštanju, već se naredne sezone ostvarilo, i to na najbolji mogući način. Svakodnevno dobivam poruke na svim društvenim mrežama, od ljudi koji oduševljeno isprobavaju “moj” sladoled od teranina, šalju mi fotografije i pohvale… a ja ne mogu biti sretnija. Spojila sam svoje dvije najveće ljubavi i stvorila nešto čemu se ljudi toliko vesele. Naravno, osim odlične profesionalne suradnje, stvorili smo i neka nova prijateljstva i možda napravili neku bazu za daljnje lude ideje. Jer, dok imamo njih i dok stvaramo, sve je puno lakše”, zaključila je Ana.

A Lucina gelaterija punom parom radi dalje: “U 2020. godini, uz Teranino, izbacili smo još novih okusa, kao npr. Šipak (Nar), Mascarpone/Smokve/Orasi i Kefir. Svake godine stvaramo nešto novo i u prosjeku izbacimo 3-4 nova okusa svake sezone jer želimo stalno rasti. Posjetite nas i isprobajte najneobičnije okuse sladoleda u Istri!”

Foto: Ana Bolobicchio (Anushcka)

0