Taste Film: Londonski restoran-kino u kojem se služe specijaliteti iz poznatih filmova
Taste Film: Londonski restoran-kino u kojem se služe specijaliteti iz poznatih filmova

Taste Film: Londonski restoran-kino u kojem se služe specijaliteti iz poznatih filmova

Uranjajuće filmsko iskustvo sada je dobilo sasvim novo značenje. Ako 4D filmovi podrazumijevaju doživljaj kiše, vjetra, mirisa, onda bi uživanje u jelu iz kadrova koji gledate bilo… iskustvo pete dimenzije? Iako tako nešto u klasičnim kinima vjerojatno neće biti dostupno još neko vrijeme, jedan restoran u Londonu nudi priliku da probate specijalitete iz poznatih filmova koje je obilježila gastro komponenta. Taste Film mjesto je gdje možete gledati neki od filmsko-kulinarskih klasika i istovremeno uživati u hrani s glavnim junacima.

Pulp Fiction (1994.)

Kada kažemo istovremeno, to zaista i mislimo. Pred stolovima se nalazi filmsko platno na kojem se projicira film, a hrana vam pristiže onda kada i filmskim junacima. To znači da tokom trajanja jedne projekcije isprobavate ne jedno, već nekoliko različitih specijaliteta, ali i koktela. Na “meniju” se trenutno nalaze ili su se nalazili Pulp Fiction (1994.), Ratatouille (2007.), Willy Wonka & the Chocolate Factory (1971.), kao i omiljeni holivudski klasik – Clueless (1995.).

U pripremi su i projekcije filmova Bridesmaids (2011.) te Chef (2014.), čije scene pripreme grillanog sendviča sa sirom su možda jedne od najboljih foodie scena ikad snimljenih. Kada bi uz to zaista mogli probati spomenuti sendvič to bi stvarno bio apsolutni vrhunac svega.

Clueless (1995.)

Dakle, onda kada Mia i Vincent ispijaju svoj čuveni shake, pred vas stiže ništa drugo do Boozy Bourbon M*tha F**kin Shake, nakon što ste prije toga zajedno uživali u cheeseburgeru. Isto tako, grickate šparogu sa Cher i Joshom, uživate u čokoladnoj gozbi s Willyjem Wonkom itd. Princip je jasan i genijalan – kad nas put nanese u London, obavezno idemo na Taste Film.

@gracebooth97

I FINALLY got tickets for taste film!! I was watching ratatouille but now i waht to see every other film 😬 so fun! #tastefilm #tastefilmlondon

♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono - moshimo sound design
Chef (2014.)

Foto: Profimedia / IMDb

Učitati još
Zatvori