Journal.hr
Štrudla od jagoda

Ako volite domaću štrudlu od jabuka, ova lagana štrudla od jagoda bit će vam još draža

Dolazak jagoda na tržnice i u trgovine jedan je od nama najdražih znakova dolaska proljeća. Jagode obožavamo i svježe i u svim slasticama, a jedna od najjednostavnijih slastica za pripremu je štrudla od jagoda. Iako štrudle najčešće jedemo punjene jabukama ili višnjama, ako još niste isprobali verziju s jagodama, ne znate koliko propuštate! Nama je draža od svih drugih. Kombinacija sočnih i slatkih jagoda i tanke, hrskave kore uz dodatak šećera u prahu i nota vanilije jednostavno je savršen!

Štrudla od jagoda: Recept koji ćete napraviti puno puta

Štrudla od jagoda je jednostavna za pripremu, a može se napraviti na nekoliko načina. Tijesto možete raditi sami ili koristiti kupovne kore za savijače i štrudle, a punjenje možete napraviti od svježih jagoda ili ih prethodno kuhati. Nadalje, u punjenje osim jagoda može ići i krem sir ili krema od vanilije, no naš omiljen način je jednostavno punjenje svježim jagodama. Uvijek uz štrudlu možete poslužiti kuglicu sladoleda od vanilije ili preljev od vanilije!

Sastojci:

  • pakiranje kora za štrudle (500 g)
  • 600 g svježih jagoda
  • 80 g šećera (ovisno o slatkoći jagoda)
  • 1/2 limuna (korica)
  • maslac (za premazivanje kora)
  • 1 vanilin šećer
  • 1 žličica gustina
  • 1 jaje + 1 žlica hladne vode (za premaz)
  • šećer u prahu (za posip)

Postupak:

  • Jagode operite, očistite i nasjeckajte na komadiće.
  • U zdjeli dobro pomiješajte jagode, šećer, vanilin šećer, gustin i koricu pola limuna.
  • Koru stavite na radnu površinu, tanko namažite rastopljenim maslacem, na nju stavite drugu koru i ponovo namažite.
  • Dodajte smjesu jagoda i šećera, rasporedite po kori ali ostavite prazne rubove. Pažljivo zarolajte.
  • Ponovite sa svim korama. Štrudle slažite u prethodno maslacem namazan pleh za pečenje.
  • Umutite jedno jaje i žlicu vode, time premažite štrudle.
  • Pecite 30-40 minuta na 180 stupnjeva, dok štrudla ne bude zlatno smeđa i hrskava.
  • Ostavite da se ohladi pa pospite šećerom u prahu. Poslužite!

 

Foto: Instagram, Dupe Photos