Stroopwafels – vrsta vafla koju morate probati u Amsterdamu

Stroopwafels – vrsta vafla koju
morate probati u Amsterdamu

Vafli su, poput i palačinki, jedna od najpopularnijih slastica u svijetu uopće. Za njih vam treba smjesa i kalup za pečenje i ubrzo možete uživati u vrućim zalogajima s najdražim preljevom ili posipom. I dok su klasični, mekani vafli delicija koja je potekla iz Belgije, postoji još jedna verzija za koju ste sigurno čuli, samo možda ne pod originalnim imenom.

Stroopwafels

Stroopwafels dolaze iz Nizozemske gdje su prvi puta izmišljeni u 18. stoljeću i predstavljaju hrskavu slasticu kružnog oblika punjenu najčešće medom ili slatkim sirupom, kako nalaže i njihovo ime koje u doslovnom prijevodu s nizozemskog znači vafli sa sirupom. Zapravo se radi o dva jako tanka vafla koji se nakon pečenja spajaju slatkim punjenjem koje služi kao ljepilo. Nama su najdostupnija pakiranja koja možete pronaći u trgovinama zdravom hranom ili drogerijama, no priča u Amsterdamu je malo drugačija.

Naime, mala radnja Van Wonderen Stroopwafels od sebe je napravila pravu Instagram senzaciju. U ponudi imaju najrazličitije vrste stroopwafels koji se nakon pečenja još dodatno umaču u čokoladu te posipaju različitim dodacima. Čokoladna polovica tako može biti obogaćena komadićima čokolade, karamele, marshmallowsima, cornflakesom, kokosom, orašastim plodovima, keksićima i slično. Zvuči slasno, zar ne? Pogledajte njihov Instagram i obavezno navratite do njihovog malog kafića ako se nađete u Amsterdamu jer u ponudi imaju još finih stvari.

Učitati još
Zatvori