Recept za prave belgijske vafle

@linda_lomelino

Pravi belgijski vafli

Jeste li ikada htjeli za doručak kušati baš prave belgijske vafle? Ako niste – sada hoćete! Odličan su slatki izbor za početak dana, a tekstura tijesta savršeno se nadopunjuje s voćem, kremama i sirupima… Nema sumnje da će vam narasti prave zazubice. Recept nije kompliciran, naprotiv, jedino što će vam trebati jest kalup za pečenje vafli, no kada njega nabavite – sve ostalo je brzo, jednostavno i preukusno!

Sastojci
400 grama brašna
3 čajne žličice praška za pecivo
½ čajne žličice soli
50 grama šećera
300 ml mlijeka
2 žutanjka
1 žlica ekstrakta vanilije
100 grama otopljenog maslaca
4 bjelanjka

Priprema

@cookingpleasure

Zagrijte tavu s poklopcem za pripremu vafla. Prosijte suhe namirnice, odnosno brašno, prašak za pecivo, sol i šećer, i zajedno ih stavite u jednu zdjelu. U posebnoj zdjeli pomiješajte mlijeko, žutanjke i ekstrakt vanilije. Istresite smjesu sa žutanjkom po suhim namirnicama i nježno umiješajte. Smjesi dodajte otopljeni maslac i nastavite lagano miješati. S mikserom istucite snijeg od četiri bjelanjka u posebnoj zdjeli, pa ih polako umiješajte s ostalim namirnicama. Ulijte dio smjese u kalup za pečenje vafla i nastavite pripremati prema uputama dok ne dobijete rumene zalogajčiće. Poslužite vafle tople sa slatkim vrhnjem, džemom, svježim voćem, medom, ili samo s komadićem maslaca i šećerom u prahu. U slast!

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića. više informacija

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurala bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći našu stranicu slažete se s korištenjem kolačića.

Zatvori