Tko bi rekao da će pečeni krumpir izazvati toliki hype na zagrebačkom Dolcu? Spud Bud je to uspio i sad otvara svoj prvi restoran.
Nakon što je njihov jacket potato izazvao pravu malu revoluciju na zagrebačkoj street food sceni, stižu na stalnu adresu – Bogovićeva 4, doslovno nekoliko koraka od Trga bana Jelačića. Datum za zabilježiti je 8. rujna 2025. jer od tada Spud Bud Zagreb više neće biti samo hit s tržnice i festivala već postaje dio stalne gradske ponude.
Iza ovog food koncepta stoji Hrvoje Drahotusky, kuhar i ljubitelj jednostavne, konkretne hrane. Njegova glavna zvijezda je krumpir. Ali ne bilo kakav. Riječ je o tzv. jacket potato varijanti, popularnoj u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje se veliki krumpir peče u kori dok ne postane hrskav izvana, a iznutra ostane mekan i savršen za punjenje.
U klasičnoj britanskoj varijanti najčešći dodaci su maslac, sir, grah, pa čak i tuna salata, no Hrvoje je recept prilagodio domaćem ukusu – uz bogate nadjeve poput pulled porka, pulled chickena, chilli con carnea i nezaobilaznog Heinz graha, svaki krumpir postaje prava mala eksplozija okusa.
Spud Bud se prvi put pojavio na zagrebačkom PLACe Marketu na Dolcu, gdje je odmah izazvao redove i oduševljenje. Nakon toga gostovali su i na splitskom Pazaru, a gdje god bi se pojavili, publika je reagirala isto – sa željom za još.
Ono što ovaj koncept čini posebnim jest jednostavnost. Baza je samo dobar pečeni krumpir, a sve ostalo je nadogradnja koju birate po vlastitom ukusu. Hrana je zasitna, ali ne i teška, i savršeno balansira između poznatog i inovativnog.
Zagreb od jeseni dobiva još jednu gastro destinaciju u centru, a sudeći po dosadašnjoj potražnji, gužve u Bogovićevoj su vrlo izgledne.
Foto: Instagram (@spudbudzagreb)