Journal.hr
Spud Bud_Martina Movrić (8)

Svi su ludi za punjenim krumpirima: Bili smo na otvorenju novog hit mjesta u gradu – Spud Bud

Zagrebačka gastro scena bogatija je za još jedno mjesto koje će, sudeći po reakcijama, ubrzo postati nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje street fooda. Nakon uspješnog debitiranja na PLACe Marketu i niza festivalskih gostovanja, Spud Bud je dobio svoj prvi stalni restoran na adresi Bogovićeva 4, u samom srcu grada, tik do Trga bana Jelačića.

Već sat vremena prije službenog otvaranja ispred lokala okupili su se znatiželjnici i oni koji su Spud Bud već ranije otkrili na Dolcu i na društvenim mrežama, a gužva je ubrzo postala toliko velika da je red sezao sve do Ilice. Čak su i policijske patrole morale osiguravati prolaz, što dovoljno govori o razini interesa koju ovaj koncept izaziva.

Stigla je i velika TikTok zvijezda – Spudman

Iza ovog gastro koncepta stoji Hrvoje Drahotusky, zaljubljenik u street food i jednostavnu, konkretnu hranu. Inspiraciju je pronašao u britanskom fenomenu poznatom kao jacket potato – velikom pečenom krumpiru koji se izvana peče do hrskave kore, a iznutra ostaje mekan i sočan, idealan za bogate nadjeve. Upravo to je prilagodio domaćem ukusu i stvorio priču koja je u kratkom roku postala pravi hit.

Velika atrakcija otvorenja bio je i dolazak britanskog Spudmana, čovjeka koji je Drahotuskyju poslužio kao inspiracija. Spudman je, naime, i velika TikTok zvijezda pa je cijeli događaj popraćen live streamom na ovoj društvenoj mreži, a pratilo ga je preko 100 tisuća ljudi. On je osobno kušao prvu porciju pripremljenu u novom lokalu i dao svoje odobrenje!

Što se može probati?

Na meniju se trenutno nude četiri kombinacije: pulled pork s BBQ umakom, pulled chicken, chilli con carne te varijanta sa slatkim grahom i prženim lukom. Svaka porcija teži gotovo pola kilograma, dovoljno obilna da zasiti i dvoje ljudi, a u ponudi je i coleslaw salata kao dodatak.

Prve redove od stotinu metara i pravu malu pomamu Spud Bud je izazvao na PLACe Marketu, gdje se znalo prodati i do 400 kilograma krumpira u jednoj večeri. Nakon toga gostovali su i na drugim manifestacijama – od Splita do Varaždina – a reakcija je uvijek bila ista: gužve, oduševljenje i pitanja kad će se otvoriti stalni lokal.

Od 8. rujna 2025. odgovor je stigao – Bogovićeva 4, novo okupljalište svih ljubitelja street fooda – i to zahvaljujući jednom običnom, ali genijalno pripremljenom krumpiru.

Dodatne informacije:

Adresa: Bogovićeva ul. 4, Zagreb

Radno vrijeme: svaki dan od 10 h do ponoći

Mobitel: 091 411 1888

Instagram: @spudbudzagreb

TikTok: @spud.bud.zagreb