Znamo gdje možete probati neodoljive souffle palačinke
Znamo gdje možete probati neodoljive souffle palačinke

Znamo gdje možete probati
neodoljive souffle palačinke

Bilo ljeto ili zima, palačinke možemo jesti uvijek. Slatke, slane, tanke, debele američke, nema tko ih ne voli. U gastro svijetu sve se diže na veću razinu pa su se tako prije par godina u Japanu pojavile souffle palačinke. Jedinstvene su po izgledu, pahuljaste i mekane po teksturi. Za razliku od ostalih vrsta palačinki, souffle palačinke se kuhaju tako što se smjesa na tavi poklopi s poklopcem. Još nismo dobili mjesto u Hrvatskoj gdje ih možemo isprobati te smo bili osuđeni na samostalne pokušaje souffle palačinki, ali ne više! Souffle palačinke su se pojavile u susjedstvu u Sloveniji.

Neodoljivo pahuljaste s domaćim preljevom

Slastičarna Angel food u gradu Koper na obali Slovenije prvi je i jedini na Balkanu koji je počeo posluživati souffle palačinke. U ponudi imaju razne slastice. Od kroasana do bubble wafflesa i slanih waffle sendviča, a souffle palačinke su postale pravi hit na društvenim mrežama. U Angel foodu su pravi specijalitet, a dolaze u raznim neodoljivim okusima.

Raffaello palačinke s bijelom čokoladom, bademima i kokosom, cheesecake palačinke s mascarponeom, plazma keksom i domaćim preljevom od jagode ili maline, Ferrero palačinke s mliječnom čokoladom i lješnjacima. Za sve ljubitelje Oreo keksa tu su dvije vrste palačinki – Oreo mascarpone i Oreo s čokoladom. Ako ipak ne podnosite toliko slatkog i čokoladnog, preporučujemo da probate lagane souffle palačinke s jagodama ili pak one s bijelom Linoladom, jagodama i bananama. Tu su još i Snickers, Twix i Kinder palačinke inspirirane omiljenim čokoladicama.

Cijene palačinki se kreću od 9 do 15 eura. Imajte na umu da ćete palačinke čekati 20 minuta jer toliko traje priprema.

Što ih čini toliko posebnima?

Souffle palačinke su dobile ime po poznatom francuskom desertu. Tajna je u dobro istučenom bjelanjku koji daje volumen i pahuljastu teksturu. Možda se čini jednostavno i lagano, ali vrlo lako se može dogoditi da bjelanjak bude nedovoljno ili previše istučen. Kada je bjelanjak svladan, ključ je u pažljivom dodavanju bjelanjka u ostatak smjese koju čine žumanjci, vanilija, prašak za pecivo i šećer u prahu. Također je bitno da se palačinke pripremaju na niskoj temperaturi kako bi zadržali mekanu teksturu kakvu želimo kod souffle palačinki. Trik je i u tome da čim formirate palačinke na tavi da ih odmah poklopite poklopcem i držite tako dvije minute.

Adresa: Vojkovo nabrežje 17, Koper

Tel.: +386 40 808 835

Radno vrijeme: uto-ned: 12:00-22:00

Foto: Instagram (@angelfood_obala)

Učitati još
Zatvori