Znate li što su bubble waffles?

Znate li što su bubble waffles?

bubble-waffles-4

‘Bubble waffles’ ili ‘egg waffles’ varijacija su klasičnih vafla na koje smo navikli, s tom razlikom da se pretežno jedu u Kini, točnije radi se o jako popularnom street foodu koji stiže iz Hong Konga. Zahvaljujući činjenici da se priča o finim desertima uvijek brzo širi, pogotovo kad se radi o uličnim zalogajima, tako je došla i do Europe.

bubble-waffles-6

Bubble vafli izgledaju poput saća sastavljenih od puno malih balončića. Zbog toga svaki griz daje kontrast hrskave korice i mekanog tijesta. U originalu se jedu prazni i bez nadjeva, ali u novije vrijeme nije neobično da se izrađuju već s brojnim okusima (čokolada, jagoda, kokos…) i služe s raznim dodacima i nadjevima, pa čak i sladoledom.

bubble-waffles-3

Kao i za obične, ‘četvrtaste’ belgijske vafle, i za ove će vam trebati poseban kalup za pečenje kojeg nije teško nabaviti u online shopovima. Recept za tijesto možete pronaći na blogu A Beautiful Mess te ih onda puniti s čime god poželite.

Mali londonski shop Nosteagia trenutačno stječe veliku popularnost svojim bubble vaflima koje poslužuje u kornetu sa sladoledom i raznim ludim dodacima, poput Oreo keksa ili M&M bombona. Iste varijacije možete rekreirati kod kuće i dobiti zanimljivu poslasticu – ili jednostavno svu svoju kreativnost usmjeriti u palačinke koje ćete puno lakše kod kuće napraviti. I ne morate čekati, vjerojatno sve sastojke imate u frižideru.

bubble-waffles-5

bubble-waffles-1

bubble-waffles-2

bubble-waffles-8

bubble-waffles-7

Foto: Fancy.com, @nosteagia

Učitati još
Zatvori