Najbolje od azijske gastronomije u samom centru Zagreba – Silk Street Food
Najbolje od azijske gastronomije u samom centru Zagreba – Silk Street Food

Najbolje od azijske gastronomije u samom
centru Zagreba – Silk Street Food

U samom centru Zagreba, točnije na adresi Masarykova 18, nalazi se jedinstveni pan-azijski restoran Silk Street Food koji u hrvatsku metropolu donosi dašak popularne gastronomije dalekog istoka, služeći nevjerojatan izbor svježe pripremljenih jela. U kuhinji rade isključivo etablirani chefovi iz Azije, a na meniju se nudi sve od sushija i gyoza, preko wokova, do klasičnih mesnih jela poput pekinške patke.

Silk Street Food

Silk Street Food se u proteklih nekoliko mjeseci od otvorenja već nametnuo kao omiljena gastro destinacija za sve zaljubljenike u azijsku kuhinju, ali i kao idealan izbor za poslovne ručkove, rođendanske večere ili jednostavno kao izbor za odličan obrok u vrijeme ručka. Svojim gostima restoran nudi samo najbolje od pan-azijske kuhinje, zahvaljujući fuziji različitih istočnjačkih kuhinja.

Jelovnik se sastoji od nekoliko sekcija – sushi, glavna jela, mali zalogaji i dim sum, veći zalogaji, jela iz woka te juha. Uz to, u Silk Street Foodu se poslužuju i raznoliki azijski whiskeji i ginovi, kao i Tsingtao, pivo druge najveće pivovare u Kini.

Vlasnik restorana Dennis Bandack, inače Čileanac sa švicarskom adresom i hrvatskim korijenima, ovaj koncept restorana doveo je u Zagreb nakon što je uspješno uhodao biznis na Korčuli, Hvaru, Splitu i Dubrovniku čime je Hrvatsku stavio na svjetsku mapu turizma i gastronomije. Ideja je nastala iz puke želje vlasnika da negdje može pojesti dobar tanjur azijske hrane.

Silk
Silk

„Silk Street Food mjesto je gdje se može uživati u istinskoj azijskoj uličnoj hrani. Autentični okusi, širok izbor jela i jedinstvena atmosfera kakva se ne može doživjeti nigdje drugdje ono je što nas čini drugačijima i na što smo iznimno ponosni. Kao istinski ljubitelj azijske kuhinje pošao sam od sebe i tu ljubav i strast odlučio prenijeti i drugima. Svi naši chefovi dolaze iz Azije kao etablirana imena, a veliku pažnju polažemo u svježinu namirnica. Tako primjerice, nekoliko puta tjedno sami radimo carving cijele tune, dok nam svježi losos stiže baš svakog dana“, izjavio je Denis Bandack.

Interijer restorana je vizija samog vlasnika te je cijeli prostor uređivao sam sa svojim timom. Vodili su se spajanjem nespojivog pa se tako primjerice u prostoru nalaze neodoljive japanske stolice s masivnim stolom od hrasta. Uz neonske natpise i tradicionalne japanske elemente, nezamijećeno ne mogu proći niti oslikani zidovi koje je posebno za Silk Street Food radila slikarica Anita Genc.

Restoran Silk Street Food otvoren je od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 15 te od 18 do 23 sata, petkom i subotom radi od 12 do 15 sati, te od 18 sati do ponoći, dok je nedjeljom zatvoren. Više informacija o Silku potražite na službenom Instagram profilu.

Silk

Foto: Franko Kelam

Učitati još
Zatvori