Pogledajte novu epizodu Journal Cooking Showa u kojoj je naš gost bio Saša Lozar
Pogledajte novu epizodu Journal Cooking Showa u kojoj je naš gost bio Saša Lozar

Pogledajte novu epizodu Journal Cooking Showa u kojoj je naš gost bio Saša Lozar

U najnovijoj, jedanaestoj epizodi JOURNAL x DVA SRCA I KUHAČA COOKING SHOWA kuhali smo s Lucijom Bilandžić Matić i našim poznatim pjevačem i radijskim voditeljem, Sašom Lozarom.

Nasmijan i raspjevan Saša s nama je podijelio male tajne oko nove pjesme na kojoj trenutno radi, a zatim smo se bacili na naručivanje pića i pripremu hrane. Tema nove emisije bila je “street food & BBQ“; pripremili smo ukusna i zanimljiva mesna jela koja smo obogatili raznim povrćem, začinima i umacima, a osvježili mediteranskim notama. Dok se meso peklo na velikom roštilju na terasi restorana Lari & Penati, stigla nam je i dostava pića od ekipe koja ima odgovore na sva tekuća pitanja, pa je zabava mogla početi!

Journal Cooking Show

 

Što smo kuhali sa Sašom Lozarom?

U ovoj epizodi pripremali smo pretežito mesna jela s roštilja, ali u formi street food zalogajčića. Pripremili smo brojne zalogaje stvorene za uživanje u društvu, bilo na partiju ili manjem kućnom druženju. Druženje smo započeli uz lagane pureće burgere s plavim sirom u kojima smo koristili Vindon mljevenu puretinu, proizvedenu od purećeg filea prsa i purećeg filea zabatka, najkvalitetnijih komada purećeg mesa s hrvatskih farmi.

Uz lagano i nemasno pureće mljeveno meso u burgere smo dodali Vegeta Natur classic burger mix, mala burger peciva, domaći umak i obavezan sastojak pravih gurmanskih gozbi – Vindija Bovi Blue sir. Ovaj plemeniti sir od kravljeg mlijeka blago je pikantne arome i umjerene slanoće, pa se u burgeru ističe ali ne preuzima sve druge okuse.

Jednostavan, ali aromatičan i sočan burger po želji smo pojačali ukiseljenim Jalapeno papričicama.

 

Uz burgere najbolje ide pivo, ali odlučili smo se malo poigrati i pripremiti napitak na bazi piva s malim twistom! Hipster BBQ ime je genijalnog koktela od Staropramen piva, vodke, soka limete, korice limete i malo soli. Ovaj osvježavajuć koktel idealan je izbor za svaku zabavu i druženje uz hranu!

Iduće street food jelo koje smo pripremili bio je pileći gyros. Grčki klasik koji smo predstavili na naš način sadržavao je Cekin Marinato grill pileće filee, Tzatziki umak, grilane Portobello gljive, Podravka ajvar te svježe i kiselo povrće.

Cekin mini pileći filei bili su savršen odabir za gyros, pogotovo zbog grill marinade pune pomno odabranih začina i sastojaka. Osim što smo tako uštedjeli vrijeme na marinadi, bili smo sigurni da dobivamo svježe, lagano meso s hrvatskih farmi i nutritivno bogat obrok.

Zadnje mesno jelo koje smo pripremili bio je steak u marinadi od papra. Odležani ramstek marinirali smo u soja umaku i Vegeta Maestro šarenom papru koji je 100% prirodan začin snažnog okusa i mirisa i kao takav se savršeno slaže uz mesna jela.

Pripremili smo i Chimichurri umak za meso kako bismo obogatili naš steak. Pomiješali smo Vegeta Maestro origano, Vegeta Maestro peršin, Vegeta Maestro bosiljak i Vegetu BIO te malo maslinovog ulja i crvenog vinskog octa te malo tople vode. Mediteranske arome i mirisi 100% prirodnih začina te mješavine biološki uzgojenog povrća i začina iz Vegete BIO divno su se spojili i steaku će dati savršenu završnu notu.

Uz meso i Chimichurri umak poslužili smo i odličnu salatu od pečenih rog paprika, kapara, maslina i maslinovog ulja.

Recepte za sva jela i koktele koje smo pripremali donosimo ovdje.

Sadržaj nastao u suradnji s:

Foto: Martina Movrić

Video: Kadar 22

Produkcija: Alert Advertising

Recepti: Dva srca i kuhača

Učitati još
Zatvori