Recepti za jela iz nove epizode Journal Cooking Showa sa Sašom Lozarom
Recepti za jela iz nove epizode Journal Cooking Showa sa Sašom Lozarom

Recepti za jela iz nove epizode Journal
Cooking Showa sa Sašom Lozarom

Naš gost u ovoj epizodi bio je poznati hrvatski pjevač i radijski voditelj, Saša Lozar. Jela smo pripremali u restoranu Lari & Penati, a Saša nam se pridružio u pripremi najzabavnijih party zalogaja i koktela.

Saša Lozar nam je za početak druženja čak otpjevao nekoliko stihova svog novog singla koji uskoro izlazi, te unio potrebnu dozu smijeha u kuhinju. Zajedno smo pripremili nekoliko jednostavnih jela na temu street food & BBQ, a potom uživali u pripremljenim zalogajima i odgovarajućim pićima.

Saša Lozar i Lucija Bilandžić Matić su prije same pripreme hrane putem webshopa trgovine Roto naručili sva pića potrebna za dobru zabavu, pa tako nije nedostajalo vrhunskih vina, a pripremili smo čak i jedan inovativan koktel koji ćete obožavati! U nastavku donosimo recepte za sva jela, a kako smo ih pripremali pogledajte ovdje.

 

Pureći burgeri s plavim sirom

Sastojci:

Postupak:

  • Vindon puretinu izmiješajte s Vegetom Natur classic burger mix i oblikujte u mini burgere. Pecite na grillu ili na grill tavi 2 min sa svake strane.
  • Peciva prerežite na pola i također izgrilajte, da se napravi korica.
  • Majonezu i senf umiješajte u umak te premažite obje strane peciva. Na donji dio peciva stavite meso, par kriški Bovi Blue sira i Jalapeno papričica po želji.
  • Poklopite gornjom stranom peciva i probodite velikom ukrasnom čačkalicom.

 

Hipster BBQ

Sastojci:

  • 1 dcl Staropramen piva
  • 50 ml vodke
  • 30 ml cijeđene limete
  • Malo soli
  • Naribana korica limete

Postupak:

  • Veliku čašu napunite ledom. Dodajte vodku, limetu sok i koricu te sol. Prelijte Staropramen pivom.
  • Dobro izmiješajte. Ukrasite s malo naribane korice limete.

Pileći gyros

Sastojci:

Postupak:

  • Piletinu pecite na grillu ili u grill tavi 2 min sa svake strane. Portobello gljive također grilamo sa svake strane par minuta, ako volite s nekim začinskim biljem (timijan).
  • Pita kruh ugrijte na grillu pa prerežite na pola da unutra možete staviti sastojke.
  • Ako slažete u naan, slažite na sredinu da ga možete lagano zarolati i primiti u ruku.
  • Na donji dio stavite malo Podravka ajvara, zatim piletinu, gljive narezane na trakice, malo tzatzikija, kisele krastavce i rajčice. Poklopite ili zarolajte.

Steak u marinadi od papra

Sastojci:

Postupak:

  • Steak stavite u posudu koju možete zatvoriti. Prelijte ga soja umakom (dovoljno je da ga prekrije umak, ne mora “plivati” u njemu) te dobro začinite svježe mljevenim Vegeta Maestro šarenim paprom.
  • Pustite da odstoji par sati ili preko noći u hladnjaku. Steak izvadite iz hladnjaka sat vremena prije pečenja kako bi se istemperirao.
  • Steak pečemo na grillu par minuta sa svake strane (cca 4 min – ovisno o debljini).
  • Meso poslužite narezano na trakice. Mala tajna je da režete kontra vlakana – lakše se reže i žvače.

Chimichurri

Chimichurri je argentinski umak za meso na bazi začinskog bilja – svježeg i suhog, koje se prelije toplom vodom i začinima. Mi smo koristili isključivo suhe Vegeta Maestro monozačine i ispao je top!

Sastojci:

Postupak:

  • Suhe začine prelijete toplom vodom pa dodajte sve ostale začine. Ostavite pola sata ili duže da se sve sjedini.
  • Prije serviranja probajte da li vam fali čega – soli, papra, ljutine pa začinite kako volite.
  • Umak pokapajte po narezanom steaku.

Salata od pečenih rog paprika

Sastojci:

  • Crvene rog paprike
  • Kapari
  • Masline
  • Maslinovo ulje

Postupak:

  • Paprike narežite na trakice i grilajte na roštilju ili na tavi. Na tople paprike dodajte kapare i masline.
  • Prelijte maslinovim uljem. Kako su kapari i masline već kiseli i slani, vjerojatno vam neće trebati soli niti octa, ali ako volite jače začinjeno — dodajte prema vlastitom ukusu. Aceto balsamico paše bolje od običnog octa.

Kako nam je bilo pogledajte u nastavku.

Sadržaj nastao u suradnji s:

Foto: Martina Movrić

Video: Kadar 22

Produkcija: Alert Advertising

Recepti: Dva srca i kuhača

Učitati još
Zatvori