![Recepti za jela iz nove epizode Journal Cooking Showa sa Sašom Lozarom](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/10/Journal-Cooking-Show-Sasa-Lozar.jpg)
![Recepti za jela iz nove epizode Journal Cooking Showa sa Sašom Lozarom](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/10/Journal-Cooking-Show-6243.jpg)
Naš gost u ovoj epizodi bio je poznati hrvatski pjevač i radijski voditelj, Saša Lozar. Jela smo pripremali u restoranu Lari & Penati, a Saša nam se pridružio u pripremi najzabavnijih party zalogaja i koktela.
Saša Lozar nam je za početak druženja čak otpjevao nekoliko stihova svog novog singla koji uskoro izlazi, te unio potrebnu dozu smijeha u kuhinju. Zajedno smo pripremili nekoliko jednostavnih jela na temu street food & BBQ, a potom uživali u pripremljenim zalogajima i odgovarajućim pićima.
Saša Lozar i Lucija Bilandžić Matić su prije same pripreme hrane putem webshopa trgovine Roto naručili sva pića potrebna za dobru zabavu, pa tako nije nedostajalo vrhunskih vina, a pripremili smo čak i jedan inovativan koktel koji ćete obožavati! U nastavku donosimo recepte za sva jela, a kako smo ih pripremali pogledajte ovdje.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/09/Journal-Cooking-Show-6307-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/09/Journal-Cooking-Show-6329-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/09/Journal-Cooking-Show-5046-768x512.jpg)
Pureći burgeri s plavim sirom
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-6123-768x1152.jpg)
Sastojci:
- 500 gr Vindon mljevene puretine
- 2 žlice Vegeta Natur classic Burger mix
- 6 mini burger peciva
- Vindija Bovi Blue sir
- Ukiseljene Jalapeno papričice
- 2 žlice majoneze
- 2 žlice Dijon senfa
Postupak:
- Vindon puretinu izmiješajte s Vegetom Natur classic burger mix i oblikujte u mini burgere. Pecite na grillu ili na grill tavi 2 min sa svake strane.
- Peciva prerežite na pola i također izgrilajte, da se napravi korica.
- Majonezu i senf umiješajte u umak te premažite obje strane peciva. Na donji dio peciva stavite meso, par kriški Bovi Blue sira i Jalapeno papričica po želji.
- Poklopite gornjom stranom peciva i probodite velikom ukrasnom čačkalicom.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-6129-768x512.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-5124-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-5186-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-6020-768x512.jpg)
Hipster BBQ
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-5988-768x1152.jpg)
Sastojci:
- 1 dcl Staropramen piva
- 50 ml vodke
- 30 ml cijeđene limete
- Malo soli
- Naribana korica limete
Postupak:
- Veliku čašu napunite ledom. Dodajte vodku, limetu sok i koricu te sol. Prelijte Staropramen pivom.
- Dobro izmiješajte. Ukrasite s malo naribane korice limete.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-5878-768x512.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-5928-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-5952-768x1152.jpg)
Pileći gyros
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/09/Journal-Cooking-Show-6359-768x1152.jpg)
Sastojci:
- 1 pakiranje Cekin marinato grill pilećih filea
- Pita kruh ili naan
- Tzatziki – grčki jogurt, svježi krastavci, sol (kopar ako volite)
- Portobello gljive
- Kiseli krastavci narezani na ploške
- Rajčica narezana na ploške
- Podravka ajvar
Postupak:
- Piletinu pecite na grillu ili u grill tavi 2 min sa svake strane. Portobello gljive također grilamo sa svake strane par minuta, ako volite s nekim začinskim biljem (timijan).
- Pita kruh ugrijte na grillu pa prerežite na pola da unutra možete staviti sastojke.
- Ako slažete u naan, slažite na sredinu da ga možete lagano zarolati i primiti u ruku.
- Na donji dio stavite malo Podravka ajvara, zatim piletinu, gljive narezane na trakice, malo tzatzikija, kisele krastavce i rajčice. Poklopite ili zarolajte.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-2651-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-5332-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-6166-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-5538-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-6182-768x1152.jpg)
Steak u marinadi od papra
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2015/09/Journal-Cooking-Show-6280-1-768x1152.jpg)
Sastojci:
- 1 steak (mi smo koristili odležani ramsteak)
- Vegeta Maestro šareni papar
- Soja umak
Postupak:
- Steak stavite u posudu koju možete zatvoriti. Prelijte ga soja umakom (dovoljno je da ga prekrije umak, ne mora “plivati” u njemu) te dobro začinite svježe mljevenim Vegeta Maestro šarenim paprom.
- Pustite da odstoji par sati ili preko noći u hladnjaku. Steak izvadite iz hladnjaka sat vremena prije pečenja kako bi se istemperirao.
- Steak pečemo na grillu par minuta sa svake strane (cca 4 min – ovisno o debljini).
- Meso poslužite narezano na trakice. Mala tajna je da režete kontra vlakana – lakše se reže i žvače.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-2657-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-5387-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-5587-768x1152.jpg)
Chimichurri
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-2675-768x1152.jpg)
Chimichurri je argentinski umak za meso na bazi začinskog bilja – svježeg i suhog, koje se prelije toplom vodom i začinima. Mi smo koristili isključivo suhe Vegeta Maestro monozačine i ispao je top!
Sastojci:
- 4 žlice Vegeta Maestro peršina
- 1 žlica Vegeta Maestro origana
- 1 žlica Vegeta Maestro bosiljka
- 1 žlica Vegeta Bio
- 1/4 šalice tople vode
- Jednaka količina maslinovog ulja i crvenog vinskog octa (cca 4-5 žlica)
- Papar po želji
- Peperoncino po želji
Postupak:
- Suhe začine prelijete toplom vodom pa dodajte sve ostale začine. Ostavite pola sata ili duže da se sve sjedini.
- Prije serviranja probajte da li vam fali čega – soli, papra, ljutine pa začinite kako volite.
- Umak pokapajte po narezanom steaku.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-5445-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-5508-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-5482-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-6274-768x512.jpg)
Salata od pečenih rog paprika
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-6246-768x1152.jpg)
Sastojci:
- Crvene rog paprike
- Kapari
- Masline
- Maslinovo ulje
Postupak:
- Paprike narežite na trakice i grilajte na roštilju ili na tavi. Na tople paprike dodajte kapare i masline.
- Prelijte maslinovim uljem. Kako su kapari i masline već kiseli i slani, vjerojatno vam neće trebati soli niti octa, ali ako volite jače začinjeno — dodajte prema vlastitom ukusu. Aceto balsamico paše bolje od običnog octa.
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-5425-768x512.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2022/09/Journal-Cooking-Show-5639-768x1152.jpg)
![](https://www.journal.hr/wp-content/uploads/2023/09/Journal-Cooking-Show-6355-1-768x512.jpg)
Kako nam je bilo pogledajte u nastavku.
Sadržaj nastao u suradnji s: