Kako se Marin Medak u svoja tri restorana ovih dana bori protiv panike oko virusa?

Kako se Marin Medak u svoja tri restorana ovih dana bori protiv panike oko virusa?

Wok patka

Marin Medak krenuo je u borbu protiv panike i percepcije javnosti oko koronavirusa. Osmislio je mini jelovnik radnog naziva SAMO VRUĆE koji je od srijede dostupan u Bistrou Rougemarin i restoranu Rougemarin City, a od ponedjeljka i u Bagel & Lobster Barru.

Počevši sa samom nabavkom namirnica koje su u jelima (isključivo lokalno), do termičke obrade pa sve do higijene zaposlenika, ali i samih gostiju, plan je osigurati kontrolirane uvjete u kojima je sigurnost gosta na prvom mjestu. Uz kvalitetu samog jela, naravno. Na SAMO VRUĆE jelovniku za sada se mogu naći juha od buče, carnivore rižoto, wok s patkom ili lungićem, te vrući burger i sicilijanska pizza.

Samo vruće jelovnik

Juha od buče uzgojene od strane Marinovog brata Lovre u dolini Neretve oplemenjena je Rougemarinovim domaćim uljem od čilija, dimljenim jogurtom i bučinim sjemenkama. Carnivore rižoto, koji su gosti zavoljeli u Rougemarin Cityju, a za koji se sporo i dugo kuha devet vrsta mesa, začinjen je ukiseljenim spicy kimchijem (Lovrin kineski kupus) i čipsom od parmezana i čilija. Wok, kao Rougemarinovo trenutno najpopularnije jelo, poslužuje se uz patku ili lungić, te veliku količinu povrća i gljiva.

Juha od buče
Carnivore rižoto
Wok lungić

Dobro poznati Rougemarin juneći burger u domaćem brioche pecivu na novom jelovniku dolazi uz vruću salsu, spicy ajvar, pečenu rajčicu i sir nariban na vrh, a potom je čitav burger još dodatno zapečen u pećnici. Kako bi i ljubitelji sicilijanske pizze, koja se do sada mogla naručiti samo za 2 osobe, bili zadovoljni novim jelovnikom, u Rougemarinu su pripremili vruću pizzu (za jednu osobu). Na tijesto su dodali pečenu buču, red curry saucea, vučenu patku, ljute feferone i paljeni mladi luk.

Vrući burger

Ovaj mini jelovnik će se nadopunjavati raznim dnevnim kuhanim jelima, ali uvijek jelima s lokalnim namirnicama u kojima su svi elementi termički obrađeni na visokim temperaturama. Uskoro planiraju uvesti i SAMO VRUĆE deserte kao što su, na primjer, D’ROGAč – čokoladni souffle kuglof s rogačem i Pržena kroštula punjena jabukama.

SAMO VRUĆE jelovnik idealan je i za TAKE OUT narudžbe na koje ćete dobiti 20% popusta. Ukoliko nazovete u restoran, naručite neko od jela s jelovnika i sami preuzmete narudžbu, ostvarujete 20% popusta.

Naravno, uz SAMO VRUĆE jelovnik posluživat će se i ostala jela s kojima su gosti dobro upoznati, kao što su juha od rajčice, BBQ rebarca, tuna steak, Santoku steak-ovi i slično.

Vruća pizza

Rougemarin i Volim ljuto

U ovoj borbi Rougemarin nije sam – pridružila im se i ekipa iz VOLIM LJUTO. Na svim Rougemarinovim stolovima, osim alkohola za dezinfekciju ruku, pronaći ćete veliki izbor VOLIM LJUTO umaka koji su proizvedeni isključivo do domaćih proizvoda. VOLIM LJUTO umaci saveznik su za ubrzavanje metabolizma, ali i za pomoć kod respiratornih problema. Preostaje vam samo da dođete u jedan od Rougemarinovih restorana i kušate vruća jela. Ili ih naručite telefonom i preuzmete i uštedite.

I za Santoku mesnice razvijaju SAMO VRUĆE ponudu koja će uključivati kuhana jela koja doma samo trebate dovršiti. Jedno od takvih jela je bolognese umak u teglici.

Foto: Bojan Haron Markičević

Učitati još
Zatvori