Gdje ove kišne subote otići na ručak? Imamo super ideju!

Gdje ove kišne subote otići na
ručak? Imamo super ideju!

Restoran Vinodol jedan je od kultnih zagrebačkih restorana koji jednostavno svi vole. Već je godinama jedno od najpopularnijih odredišta za ručak brojnih Zagrepčana, a autentična hrvatska kuhinja, ponajbolji domaći chefovi i vječno dobre recenzije sasvim su dovoljan razlog da se svako toliko i mi počastimo u hrani i ugodnoj atmosferi ovog restorana. Vinodol održava svoju reputaciju i ima vjernu publiku, a zahvaljujući novim i kreativnim jelima na jelovniku, redovito privlači i nove, mlade pobornike dobre hrane.

Smješten na adresi Teslina 10, u samom središtu gradske vreve, Vinodol je uspio ostati mirna gradska oaza. Zahvaljujući velikom unutarnjem prostoru i prostranoj terasi s mnogo zelenila, jednako privlači poslovne ljude, obitelji s djecom i turiste željne autohtonih okusa i tradicionalnih specijaliteta kontinentalne i mediteranske kuhinje.

Tjedna ponuda jela u Vinodolu

Prošli tjedan ručale smo u Vinodolu i još se jednom prisjetile zašto obožavamo ovo mjesto. Ručak smo započele predivnom kreacijom tartara od cikle uz koji dolazi krema od kozjeg sira s fermentiranim limunom i chillijem. Jelo krasi i hrskavac s prahom od cikle te mikrozelenje mladog kukuruza. Ovaj tanjur izgleda svečano, elegantno i minimalistički, a kombinacija cikle i kreme od kozjeg sira okusom nas je uspjela oduševiti čak i više nego izgledom.

Cikla s kremom od kozjeg sira uz fermentirani limun i chilli

Ručak smo nastavile hrskavim raviolima s junetinom, s kremom od pečenog batata, karameliziranim kestenima, emulzijom od maslacem s kaduljom. Ovo jelo nalazi se na tjednoj listi jela i novi je Vinodolov hit. Tek je nedavno ušlo u ponudu i već je jako traženo, pa će se sigurno još neko vrijeme nalaziti u tjednoj ponudi jela.

Hrskavi ravioli nadjeveni junetinom s kremom od batata, karamelizirani kesten i maslac s kaduljom

Nakon laganog povrtnog i mesnog jela, dočekala nas je i riba. Prženi molići servirani su uz palentu i salatu od mladog kupusa začinjenu s verzijom tzatzikija od kopra i grčkog jogurta. Uz njih dolazi i gel od limuna te emulzija od teleće koštane srži.

Frigani molići uz palentu, salatu od mladog kupusa i emulziju od koštane srži
Frigani molići uz palentu, salatu od mladog kupusa i emulziju od koštane srži

Jedan od naših favorita s Vinodolove tjedne ponude zove se “bijeli žganci na naš način“. Ovo jelo interpretacija je bijelih žganaca a radi se s grizom i bijelim krumpirom koji se sotiraju u tropu. Preko žganaca dolazi špek crne slavonske svinje i čips od prženog mladog luka, a svima toplo preporučamo da ih isprobaju.

Jedan od klasika domaćih restorana često je domaća janjetina. U Vinodolu mlada paška janjetina s ražnja dolazi uz pečeni krumpir i pravo je domaće jelo koje mnogi, posebno obožavatelji mesa, najčešće biraju za nedjeljne ručkove.

Mlada paška janjetina s ražnja

Foto: Tatjana Bukvić

Učitati još
Zatvori