Kako je Brad Pitt od običnog restorana u Parizu napravio novu gastro atrakciju?
Kako je Brad Pitt od običnog restorana u Parizu napravio novu gastro atrakciju?

Kako je Brad Pitt od običnog restorana u
Parizu napravio novu gastro atrakciju?

Pariz, grad umjetnosti, ljubavi i kvalitetne gastronomije, tijekom cijele godine privlači veliki broj turista iz čitavog svijeta. S obzirom na njegovu veličinu, teško je odlučiti kojem dijelu grada posvetiti vrijeme i istražiti svaki njegov skriveni kutak. Upravo zbog toga, prilikom prve posjete neophodno je napraviti detaljan plan i razraditi svoju to do & to visit listu. Na nju, između ostalog, ne zaboravite dodati Le Relais De L’Entrecôte, popularan restoran koji poslužuje samo jedno jelo, ali i Poulette – restoran koji glumac Brad Pitt nije slučajno izabrao za proslavu 60. rođendana.

Bienvenue & bon appétit

Restoran Poulette smješten je u ulici 3 Rue Étienne Marcel i nalazi se na samo nekoliko minuta hoda od kompleksa Centre Pompidou koji je nezaobilazna lokacija brojnim turistima. Bilo da ga želite posjetiti isključivo zbog predivnog interijera ili zbog hrane, Poulette je definitivno nezaobilazna stanica na tom putu.

Njegovo radno vrijeme varira i trenutno se otvara tek od 18.30 sati. Dakle, u njemu se ne služe doručak i ručak, već isključivo večera. Uz to, idealno je mjesto za degustaciju koktela, ali i poznatih francuskih vina.

Poulette (5)
/ @pouletterestaurant /
Poulette (4)
/ @pouletterestaurant /

Atmosfera koja vlada unutar ovog restorana opisana je kao intimna, prijateljska i šarmantna. Također, ovaj lokal idealan je kako za poslovne partnere, parove i prijatelje, tako i za veća obiteljska okupljanja. Tijekom cijele godine privlači i brojne poznate ličnosti iz različitih sfera, a upravo su Brad Pitt i njegova rođendanska večera s partnericom Ines de Ramon zaslužni za činjenicu da se o ovom lokalu počinje više pričati.

Quick look: Karta jela i pića

Iako pojam poulette u prijevodu označava piletinu, istoimeni restoran nije fokusiran isključivo na jela od piletine. Ipak, namirnice koje se koriste u njihovoj pripremi pažljivo su odabrane, i to u skladu s godišnjim dobima. Meni nije predugačak i sastoji se od svega nekoliko karakterističnih jela. Čini se da su sva mjesta nerijetko rezervirana. Stoga je neophodno da i vi to učinite makar nekoliko dana / tjedana prije posjete Parizu.

Poulette (1)
/ @pouletterestaurant /

Jelovnik sastoji se iz predjela, različitih varijacija glavnog jela i nezaobilaznih slastica. Međutim, ako vam na prvi pogled nazivi jela poput ONGLET DE BOEUF MARINÉ ili TARTE AU CITRON PAVOT ništa ne znače, uvijek možete računati na pomoć ili dodatne savjete kada je u pitanju konačni odabir.

Ipak, ako je neophodno izdvojiti specijalitet kuće, veliki broj onih koji su restoran posjetili kažu da je to definitivno marinirani goveđi jezik. On se služi s hrskavim pomfritom i salatom, a preporučuje se nakon njega naručiti tradicionalni francuski tart.

Poulette (2)
/ @pouletterestaurant /
Poulette (3)
/ @pouletterestaurant /

Naposljetku, ako ne želite eksperimentirati s večerom, u ponudi se nalaze i nešto tipičnija jela, pripremljena uz specifičan Poulette twist. Ali, jedno je sigurno – njegove ocjene na velikom broju relevantnih sajtova u prosjeku iznose oko 4.5 od 5 zvjezdica. Zato je ova nova gastro atrakcija definitivno vrijedna pažnje prilikom posjete Parizu.

Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@pouletterestaurant)

Učitati još
Zatvori