Napokon možemo vidjeti kako će izgledati film o Formuli 1 s Brad Pittom u glavnoj ulozi
Napokon možemo vidjeti kako će izgledati film o Formuli 1 s Brad Pittom u glavnoj ulozi

Napokon možemo vidjeti kako će izgledati film o Formuli 1 s Brad Pittom u glavnoj ulozi

Nakon što smo prošle godine svjedočili ulasku glumca Brada Pitta u bolid Formule za novu ulogu, jedva smo čekali saznati više. Naime, američki glumac je na Silverstoneu uskočio u ulogu bivšeg vozača Sonnyja Hayesa koji se omiljenom sportu vraća nakon tridesetogodišnje pauze.

Za tu priliku Brad je sjeo za volan modificiranog bolida Formule 2, za potrebe filma konstruiranog od strane Mercedesa.

apex

Redatelj novog ostvarenja o Formuli 1 je Joseph Kosinski, a producent Jerry Bruckheimer, koji stoji iza hitova Pirati s Kariba i Zločesti dečki.

Zanimljivost? Kosinski je režirao blockbuster Top Gun: Maverick u kojem se trebao pojaviti i sedmerostruki as Formule 1 Lewis Hamilton. Još zanimljivije? Hamilton će se (ovoga puta) naći u ulozi koproducenta preko vlastite produkcijske kuće Dawn Apollo Films. Ujedno, bit će jedan od savjetnika vezanih uz tehnička pitanja iz svijeta F1.

apex

Brad Pitt će veliki ekran dijeliti s britanskim glumcem Damsonm Idrisom, kojemu je povjerena uloga njegovog momčadskog kolege. Osim njega, tu su i Kerry Condon (The Banshees of Inisherin) te Javier Bardem (No Country for Old Men, Dune). Dok se prije najavilo da će naslov filma biti Apex, film sada nosi jednostavno ime – F1. U kina bi trebao stići 2025. godine.

Vezano uz radnju filma, Brad Pitt je voditelju Sky Sportsa i bivšem vozaču F1 Martinu Brundleu otkrio kako se njegov lik nakon tragične nesreće posvetio drugim vidovima autosporta, no u Formulu 1 vratio se na poziv bivše momčadi, kako bi ju vratio na stare staze slave. U istom je razgovoru napomenuo kako na projektu radi niz profesionalaca blisko vezanih uz F1 jer su gledateljima željeli prikazati što realniju situaciju.

Sada je stigla i prva najava koja obećava napetu ‘vožnju’ kroz film. Donosimo je u nastavku.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori