Od svježih kamenica pa sve do sočnog burgera s hobotnicom: evo gdje se ovih dana najbolje jede
Od svježih kamenica pa sve do sočnog burgera s hobotnicom: evo gdje se ovih dana najbolje jede

Od svježih kamenica pa sve do sočnog burgera s hobotnicom: evo gdje se ovih dana najbolje jede

Dolaskom srpnja i pravih, teških vrućina u grad, svi su su povukli u domove i klimatizirane prostore,  dok su sretnici već su pobjegli na more. Svi oni koji su još uvijek u gradu, osvježenja traže u malim stvarima.

U ljetnim danima nas ponajviše veseli priuštiti si dobar koktel i ukusan obrok. Većina restorana predstavila je svoje lagane, ljetne jelovnike, a jedan od njih je i naš omiljeni, restoran Korčula. Uputile smo se na ručak i isprobale novitete, a u nastavku vam donosimo jela u kojima smo uživale. Zaista su raznolika pa vjerujemo kako će baš svatko pronaći nešto za sebe; od sočnog burgera, hobotnice, pa sve do svježih kamenica.

Predjelo: Salata od hobotnice

Kako glavna jela, tako su i predjela ovih dana bazirana na laganim, hladnim zalogajima. Salata od hobotnice idealan je izbor ako se želite osvježiti, pojesti nešto zdravo i jednostavno, ali i ostaviti dovoljno mjesta za još jedno jelo. Jadranska hobotnica začinjena je maslinovim uljem i vinskim octom, a dolazi uz malo cherry rajčica, rikole, maslina, sitno nasjeckanih krumpira te domaćih ukiseljenih lučica i kapara. Mi smo odmah naručile jedan koktel kako bi ljetni ugođaj bio potpun!

Salata od jadranske hobotnice s krumpirom i rajčicom

Glavna jela

Glavna jela s ljetnog menija restorana Korčule dovoljno su raznolika kako bi zadovoljila svačije ukuse i zahtjeve. Za početak smo odabrale laganu salatu od jadranskih kozica, zatim smo naručile burger, a potom smo uživale u svježim kamenicma. Sva jela donose morsku svježinu i okuse ljeta, a to je sve što nam ovih dana treba.

Salata od kozica

Šarena ali lagana morska salata od naglo poprženih jadranskih kozica, salate od rikole, baby špinata, radiča i cherry rajčica začinjena je dressingom od limuna, naranče i maslinovog ulja. Na salati dolaze još i house-made redukcija aceta, ribani meki kozji sir te prženi bademi.

Salata s jadranskim kozicama, kozjim sirom i bademima

Burger od hobotnice s domaćim krumpirićima i umacima

Jedan od naših omiljenih ljetnih klasika u restoranu Korčula definitivno je sočan burger. Polpeta od hobotnice, sušena rajčica, rikola začinjena pestom od bosiljka te karamelizirani luk i aioli od bosiljka čine savršeno sočan i ukusan burger koji bismo mogli jesti svaki dan. Uz burger dolaze i domaći krumpirići pečeni s korom te začinjeni prahom od soli, crnih maslina i sušenog ružmarina. Uz krumpiriće dolaze i izvrsni umaci, a ovo je jedno od onih jela za koje vjerujemo da bi se svidjelo svima koji ga probaju!

Burger od hobotnice s domaćim krumpirićima i umacima

Hobotnica u popularnom burger formatu osim okusom osvaja i prezentacijom, a dodatni morski štih daje i grančica ružmarina koja ga pridržava i ispušta fine, nježne začinske note.

Kamenice

Jedno od najpopularnijih morskih jela, ne samo kod nas nego i uopće, zasigurno su kamenice. U Korčuli se poslužuju svježe, s limunovim sokom i dolaze divno servirane na ledu. Kamenice su ovdje jako popularne i tražene pa brzo planu, pogotovo jer se vrlo teško mogu naći u centru Zagrbea, pa upozoravamo da se moraju naručiti na vrijeme.

Svježe kamenice s limunom

Restoran Korčula nalazi se u samom srcu Zagreba, na adresi Nikole Tesle 17, a uživati možete u ugodnom klimatiziranom prostoru ili na ljetnom povjetarcu na njihovoj terasi.

Foto: Marko Lopac

Učitati još
Zatvori