Hrvatska je bogatija za jedan novi restoran s Michelinovom zvjezdicom
Hrvatska je bogatija za jedan novi restoran s Michelinovom zvjezdicom

Hrvatska je bogatija za jedan novi
restoran s Michelinovom zvjezdicom

Upravo je objavljen novi Michelinov vodič za Hrvatsku koji otkriva da je najvažnije novo priznanje – jednu Michelinovu zvjezdicu – dobio restoran Korak na Plešivici.

Restoran Korak dobio prvu Michelinovu zvjezdicu

Posebno značajno gurmansko otkriće je restoran Korak koji se nalazi na istoimenom vinskom imanju. Objekt je nagrađen Michelinovom zvjezdicom za izvrsnu kvalitetu svoje kuhinje, a također dobiva i Zelenu zvjezdicu kao potvrdu svoje inspirativne predanosti ekološki prihvatljivijoj gastronomiji, stoji u vodiču.

Restoran Korak

Ukupno 11 restorana s Michelinovom zvjezdicom

Hrvatska sada ukupno ima 11 restorana s Michelinovom zvjezdicom. Osim Koraka, to su Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Draga di Lovrana (Lovran), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Agli Amici (Rovinj) koji su uspješno zadržali svoje zvjezdice.

Nova selekcija hrvatskih restorana od strane MICHELINA potvrđuje kako gastro scena naše zemlje iz godine u godinu napreduje i prati globalne trendove, odnosno kako Hrvatska u ovom segmentu nudi vrhunsku kvalitetu koju prepoznaju i sami inspektori MICHELINA. Činjenicu da Hrvatska danas ima 11 restorana s prestižnom zvjezdicom, odnosno da imamo ukupno 89 restorana nositelja neke od oznaka MICHELINA, itekako ćemo iskoristiti u našim promotivnim aktivnostima i nastojanjima da Hrvatsku još snažnije pozicioniramo kao kvalitetnu, održivu i poželjnu cjelogodišnju eno-gastronomsku destinaciju, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice, uputivši iskrene čestitke svim nagrađenim i izdvojenim restoranima.

Bernard Korak

U sklopu novog vodiča za Hrvatsku svoju su oznaku MICHELIN Green Star uspješno zadržali restorani Zinfandel’s (Zagreb) te Konoba Mate (Korčula).

Oznaku Bib Gourmand, koja se dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama, u Hrvatskoj nosi 14 restorana uključujući tri nova – Beštija (Zagreb), Bugenvila (Cavtat) i Taj Mahal (Dubrovnik).

Ove su godine inspektori MICHELINOVA vodiča uočili da je sve veća pažnja usmjerena na kvalitetu lokalnih namirnica te da kuhari i vlasnici restorana imaju sve veću predanost u traženju lokalnih poljoprivrednika. Bilo da je riječ o restoranima s MICHELINOVOM zvjezdicom ili Bib Gourmand oznakom, uvažavanje kvalitetnih namirnica je prioritet jer naši timovi teže kvalitetnim gastronomskim iskustvima, izjavio je Gwendal Poullennec, međunarodni direktor vodiča MICHELIN, nadodavši kako je Hrvatska primjer istinske osjetljivosti prema održivosti te ekološkim kulinarskim praksama.

Dodajmo kako su nove oznake rezultat tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane profesionalnih inspektora MICHELINA, globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane na čijim je stranicama objavljen popis za Hrvatsku.

Foto: Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori