Restoran Eateria ima novi ljetni meni stvoren za uživanje u ljetu u Zagrebu
Restoran Eateria ima novi ljetni meni stvoren za uživanje u ljetu u Zagrebu

Restoran Eateria ima novi ljetni meni stvoren
za uživanje u ljetu u Zagrebu

Da ljeto u Zagrebu može biti zabavno i ispunjeno, iz dana u dan nas uvjeravaju razna događanja, organizirana okupljanja i sve veći broj lokala koji su unatoč sezoni, spremni napraviti korak više kako bi Zagrepčanima pružili ljetne večeri za pamćenje. Uz centar grada koji vrvi lokalima i u kojem je uvijek nekako živahno, tu je tek nekolicina onih odvažnih koji zabavu ljeti sele van centra grada. Jedan od upravo takvih je restoran Eateria koji se nalazi na sedmom katu poslovne zgrade na adresi Koranska 2.

Eateria ima ultimativan faktor koji bez kojeg ljetne večeri ne bi bile ni upola zabavne. Riječ je o terasi, ali ne bilo kakvoj! Rooftop terasa s vrtom i panoramskim pogledom na Zagreb omogućava gostima cjelodnevno uživanje u pogledu, suncu i laganom povjetarcu, dok su ručak, večera, ili pak samo ispijanje koktela ovdje poseban doživljaj! Eateria je ovih dana predstavila i novi, ljetni meni s potpisom mladog chefa Vilima Sikavice, a što smo sve jele i saznale od chefa i vlasnice Tene Majetić, donosimo u nastavku.

Novi meni restorana Eateria

Prije nekoliko smo mjeseci posjetile Eateriu i uživale u zimskim jelima i cozy atmosferi o čemu smo i pisali ovdje. Ovog smo puta, u pravom ljetnom izdanju i ambijentu – uz koktele u rukama i uživanje na osunčanoj terasi – odlučile saznati što se sve promjenilo u Eaterii. Naime, ekipa restorana ovih je dana pod vodstvom novog chefa spremno izbacila novi ljetni meni.

Jela su inspirirana sezonskim namirnicama i laganijim sastojcima kako bismo ih lako podnosili uz visoke temperature. Kako nam sam chef kaže, “sva su jela očima primamljiva, lako probavljiva, ali i zasitna”. Vilim je prije nekoliko mjeseci postao chef restorana, a nova ljetna karta njegova je prva samostalna u Eaterii.

Chef Vilim Sikavica

Meni se u restoranu mijenja sezonski, a neka se jela mijenjaju i češće ovisno o feedbacku gostiju. Inspiracija su ovog puta bila i talijanska jela, a jedan od naših ljetnih favorita su bruschette; savršeno jednostavne i lagane, a teško ih je prestati jesti. Na meniju je velika novost ljetni gazpacho od krastavaca i mente koji se pred gostom ulijeva u tanjur pa osim odličnog okusa i izgleda spektakularno.

Još jedno od zanimljivijih jela s novog menija bio nam je rižoto od kozica i limuna s tobiko kavijarom, a jelo koje sam chef izdvaja kao najdraže i kao jelo koje se mora probati definitivno je mini kokot koji dolazi s hrskavim prženim lukom i pečenim krumpirom.

Gazpacho juha od krastavaca i mente
Hrskava rolica s piletinom na salati s preljevom od kopra
Mladi mini kokot s hrskavim lukom i seljačkim krumpirom
Rižoto kozice i limun
Tuna steak s beluga lećom i brokulom

Još jedna velika novost koja se uskoro sprema u restoranu su i degustacijski meniji do 6 sljedova, koji su u nastajanju s ciljem da gosti mogu dobiti cijeli experience restorana.

Hrskava štrudla s marelicama

Ljetne večeri u gradu

Ljetni će meni i druženja u Eaterii biti praćeni i raznim eventima na terasi s pogledom na cijeli Zagreb. U planu su tako i brojne svirke, što je super razlog da ne bježimo iz grada već uživamo u svemu što nam pruža! Detaljan program događanja Eateria će objavljivati na svojim Instagram i Facebook profilima te na web stranici.

Ono što nas posebno veseli su i novi kokteli idealni za druženje na terasi s pogledom, pa u Eateriu ne morate nužno doći jesti, već možete doći uživati i samo u piću.

Foto: Eateria

Učitati još
Zatvori