Najfinija jesenska jela u restoranu Boban u kojima uživamo ovih dana

Najfinija jesenska jela u restoranu Boban
u kojima uživamo ovih dana

Restoran Boban je oduvijek bio visoko na našoj listi omiljenih zagrebačkih restorana. Iako lociran u jednoj od najfrekventnijih ulica u samom centru Zagreba, pomno uređen interijer i skroviti vrt s terasom zaista omogućava da se u ovom restoranu osjećate kao kod kuće.

Osim divnog interijera, sjajna hrana, raznolika ponuda kvalitetnih pića i topao doček uvijek ljubaznog osoblja s razlogom postavljaju Boban na kartu svih ljubitelja vrhunskih gastro iskustava. Iznimnu uslugu i ponudu su prepoznali i Michelinovi kritičari te su ponovno uvrstili Boban u Michelinov vodič već petu godinu za redom.

Jesenski noviteti i vječni klasici u restoranu Boban

U ponudi su razni riblji i mesni specijaliteti, a svakodnevno se radi domaća svježa tjestenina i tri vrste kruha. Ljubitelji vina znatiželju mogu utažiti s čak 160 etiketa, a u ponudi se nalaze i šampanjci na čaše i razni kokteli.

Dio jelovnika uvijek prati sezonske namirnice pa tako ovih dana možete uživati u porciji okrepljujuće juhe od bundeve ili tjestenini cappellacci punjenoj svježom ricottom, šampinjonima, shitake gljivama i bukovačama, dok se dio jelovnika s razlogom ne mijenja. 

Klasici poput Rustice, njoka s jelenom, linguina u umaku bijelog tartufa s prahom crnog tartufa i dalje uživaju popularnost među gostima i opravdavaju svoje dugogodišnje mjesto na jelovniku. Dijelić onoga što vas čeka u Bobanu donosimo u nastavku!

Kremasta juha od bundeve

Cappeacci punjeni svježom ricottom, šampinjonima, shitake gljivama i bukovačama

Jastučići od bundeve punjeni svježom ricottom u umaku od bundeve, badema i pancete

Buratta – svježi kremasti sir s pestom, džemom od rajčice i zapečenom domaćom ciabattom

Pečeni losos sa gondolicama punjenim svježom ricottom i špinatom

Domaći njoki sa svježim plodovima mora (dagnje, Jakobove kapice, kapelunge, vongole, rep kozice)

Domaće crne tagliatelle s hobotnicom, cherry rajčicom i bosiljkom

Tekst: Katarina Laća

Foto: Marija Laća

Učitati još
Zatvori